Artisti: Waltari

30 vuotta siihen meni, mutta nyt Kärtsy Hatakan Head First -yhtye julkaisee debyyttinsä – Kuuntele ensimmäinen single

Kun Waltari-yhtye vielä aloitteli maailmanvalloitustaan 1980- ja 90-lukujen taitteessa, pyöritti nokkamies Kärtsy Hatakka sivussa myös toista orkesteria: Head First oli funkia, metallia ja progressiivista rockia sekoitellut yhtye, joka tunnettiin ennen kaikkea hyvänä live-esiintyjänä. Yhtye päätyikin muun muassa Ruisrockiin soittamaan juuri ennen Living Colouria. Sitten Waltari sai kansainvälisen levytyssopimuksen ja vei Hatakan ajan, minkä johdosta Head First laitettiin telakalle.

Haastattelu: Kärtsy Hatakka, Jyrki 69 ja Korpiklaanin Jonne Järvelä pohtivat Waltarin syvintä olemusta

Waltari juhlii 35-vuotista uraansa waltarimaisen merkillisellä tavalla: yhtye pyysi kaikenlaisia vierailevia muusikoita laulamaan bändin tuotantoa uusiksi Waltarin itsensä säestämänä. Mukana ovat muun muassa The 69 Eyesin Jyrki Linnankivi ja Korpiklaanin Jonne Järvelä, jotka saapuivat Kärtsy Hatakan kera Timo Isoahon haastateltaviksi.

Ensinäyttö: Waltari päivitti vuoden 1994 biisinsä nykypäivään, Barbe-Q-Barbiesin Niki mukana

Wanha kunnon Waltari julkaisee 3rd Decade – The Anniversary Edition -juhla-albuminsa 26. marraskuuta. Levy on yhtyeen 30-vuotisjuhlakokoelma, mutta yhtä lailla se on uusi siivu Waltarin alati yllättävässä diskografiassa. Levyllä nimittäin Waltaria tulkitsevat Waltarin itsensä kanssa muun muassa Marko Hietala, Lordi, Korpiklaanin Jonne Järvelä, Jyrki69 sekä Barbe-Q-Barbiesin Niki. Viimeksi mainitun esittämä Misty Man on valikoitunut myös levyn ensimmäiseksi singleksi. Biisin video tulee nyt ensinäyttöön Soundissa, joten katso yläpuolelta, mitä siellä on tällä…

Waltari ottaa kovat otteet käyttöön – tulevalla julkaisulla mukana Lordi, Eläkeläiset, Bomfunk MC’s ja mitä vielä

Waltari ei ole koskaan epäröinyt tempaista levyillään oikein olan takaa, ja yhtyeen tulevasta 30-vuotisjuhlakokoelmasta näyttää kehkeytyvän tätä periaatetta kunnioittava julkaisu. 26. marraskuuta tulee julki 3rd Decade – The Anniversary Edition, jolle Waltari on levyttänyt uusiksi tuttuja kappaleitaan mittavan vierailijakaartin kera.