We Jazz -festivaali lähestyy – Tässä Soundin tärpit monipuolisesta ja laajasta ohjelmistosta

Tapahtuma järjestetään eri puolilla Helsinkiä 26.11.-3.12.
20.11.2023 14:09

Kymmenen vuotta sitten ensimmäistä kertaa järjestetty We Jazz -festivaali levittäytyy jälleen ympäri Helsinkiä 26.11.-3.12. ja luvassa on tuttuun tapaan monipuolinen ja inspiroiva kattaus, josta vastaavat kansainvälisillä pelikentillä operoivat jazzmuusikot, joista monia kuullaan maassamme ensimmäistä kertaa. Esiintymislavoille nousee myös lukuisia ensi kertaa missään julkisesti esiintyviä yhtyeitä. Seuraavassa muutamia nostoja ja tärppejä laajasta ohjelmistosta.

Maanantaina 27.11. ja tiistaina 28.11. on tarjolla hyvin erityisiä kokemuksia, kun Brooklynistä saapuva saksofonisti Jonah Parzen-Johnson esittää musiikkia tulevalta You’re Never Really Alone -soololevyltään kotikonserteissa. Maanantain konserttipaikaksi valikoitui Jacitan olohuone Punavuoressa, tiistaina suunnataan taas Käpylään Johanneksen kotiin.

Perjantaina 1.12. Kuudennella Linjalla esiintyy ruotsalaisbasisti ja tuottaja Petter Eldhin Post Koma, jossa Eldhin rinnalla musisoivat saksofonisti Otis Sandsjö (Y-OTIS) ja lukemattomista kotimaisista yhteyksistä tuttu rumpali Teppo Mäkynen. Eldh, josta on tullut yksi kiinnostavimpia eurooppalaisen jazzkentän tuottajia, on muusikko, jota Suomessakin olisi hyvä pitää silmällä.

Lauantaina 2.12. Korjaamolla on puolestaan tiedossa melkoista pohjoismaisen jazzin tykitystä, kun 17 muusikosta (lavalla on muun muassa kolme rumpusettiä ja kolme kontrabasistia) koostuva Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra saattaa yhteen käytännössä kaikki Norjan ja Ruotsin ”eturivin” muusikot. Tätä spektaakkelia ei sovi missata! Samassa konsertissa nähdään myös paluun keikkalavoille tekevä Teppo Mäkysen rakastettu alias The Stance Brothers sekä pitkä lista muita esiintyjiä.

Festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 3.12. heittäydytään vuorostaan joulutunnelmiin Emma Salokosken ja Ilmiliekki Quartetin parissa. Salokoski ja Ilmiliekki Quartet esittävät musiikkia ylistetyltä Joulu, joulu, jul -levyltään  tunnelmallisessa Kalliosalissa kahden konsertin verran kello 15 sekä kello 18.

Katso We Jazz -festivaalin koko ohjelma täältä. Liput konsertteihin myy Tiketti.

Lisää luettavaa