Wheel julkaisi intensiivisen ensisinglen uudelta levyltä – Kritisoi monimutkaisia ongelmia yksinkertaistavaa ja vastakkaisia näkemyksiä karrikoivaa mediaa

Yhtyeen kolmas täyspitkä studioalbumi Charismatic Leaders ilmestyy toukokuussa.
1.3.2024 13:23

Kotimainen progemetalliyhtye Wheel julkaisee kolmanne pitkäsoittonsa Charismatic Leaders toukokuun 3. päivä saksalaisen InsideOut Musicin kautta. Levyltä on tänään julkaistu ensimmäisenä singlenä kappale Empire videoineen.

Empire on todennäköisesti metallisin kappale, jonka olen koskaan kirjoittanut. Se on äärimmäisen intensiivinen biisi, joka löytää jatkuvasti uusia tapoja vetää kuulijaa turpaan”, Wheelin laulajakitaristi, alun perin Isosta-Britanniasta kotoisin oleva James Lascelles kertoo.

”Sanoitukset kertovat mediaimperiumeista, ja kuinka ne vaikuttavat yhteiskuntaan – olemme kaikki niiden vaikutuksen alaisia, vaikkemme sitä mielellämme myönnäkään. Monimutkaisia ongelmia esitellään yksinkertaistettuina, ja vastakkaisia näkemyksiä karrikoidaan. Kyseessä ei ole uusi ilmiö, mutta sitä on korostettu modernin mediaympäristön, internetin sekä populististen poliitikkojen toimesta. Kuten kappaleen tunnelmasta pystyy ehkä päättelemään, tämä ärsyttää minua suunnattomasti, ja oli suorastaan katarttinen kokemus purkaa tuo tunne tähän biisiin.”

Keväällä Australiaa ja Pohjois-Amerikkaa kiertävä Wheel aloittaa syksyisen Euroopan-kiertueensa kuudella Suomen-keikalla. Yhtyeen voi nähdä loka-marraskuussa Suomessa seuraavasti:

31.10. – Olympia, Tampere
1.11. – Sawohouse UG, Kuopio
2.11. – On The Rocks, Helsinki
7.11. – Lutakko, Jyväskylä
8.11. – Finlandia-klubi, Lahti
9.11. – 45 Special, Oulu

Lisää luettavaa