Whitesnake, Slipknot, Trivium… Koronavirus saa yhä useammat bändit jättämään kiertueet väliin

Sami Lommi

Koko maailma seuraa huolestuneena koronavirus-uutisia, kun taudin leviämistä yritetään estää näyttävin karanteenein ja liikkumisrajoituksin. Arveluttava tilanne on saanut rockbänditkin varovaisiksi, ja koko ajan tulee tietoja, miten joku nimekäs kokoonpano on päättänyt peruuttaa tai siirtää kiertueensa viruksen vuoksi.

Pelkästään tänään on kuulunut uutisia, että Slipknot, Whitesnake ja Trivium ovat muuttaneet kiertueaikatauluaan koronaviruksen takia. Slipknotin oli määrä tehdä maaliskuussa keikkoja Japanissa ja muualla Aasiassa, mutta nyt yhtyeen somekanaviin on tullut ilmoitus, että rundi jätetään myöhemmäksi. Trivium puolestaan ilmoitti peruvansa suunnitellut keikat Japanissa, Singaporessa, Thaimaassa ja Indonesiassa. Whitesnaken oli tarkoitus tehdä maaliskuussa kahdeksan keikkaa Japanissa, mutta kaikki nämä aikataulutetaan uusiksi. Toukokuuksi suunniteltu Suomen-keikka näkyy sentään edelleen bändin kiertuelistassa.

Aiemmin muun muassa Lacuna Coil ilmoitti siirtävänsä suunniteltuja keikkojaan Australiassa ja Aasiassa. Suomessakin piipahtanut Testamentin, Exoduksen ja Death Angelin thrash-kiertue puolestaan perui Milanon-keikkansa.

Nähtäväksi jää, saadaanko virusepidemia maaliskuun aikana hallintaan vai jatkuuko tämä meininki vielä myöhemminkin keväällä. Massatapahtumien järjestäjät pureskelevat varmasti kynsiään, kun ei yhtään tiedä, muuttuuko tilanne vielä pahemmaksi ennen kuin se paranee.