Yhden kaikkien aikojen tarttuvimmista korvamadoista levyttänyt Melanie Safka on kuollut

25.1.2024 12:16

Suru-uutisia kantautuu maailmalta: Woodstockissa vuonna 1969 esiintynyt ja Brand New Key -hitillään listaykköseksi ympäri maailmaa vuonna 1971 noussut Melanie Anne Safka-Schekeryk on kuollut. Pelkästään Melaniena tai Melanie Safkana artistipiireissä tunnettu laulaja poistui keskuudestamme 23. tammikuuta 76-vuotiaana. Asiasta kerrotaan Melanien lasten allekirjoittamassa viestissä artistin Facebook-sivulla.

”Äitimme poistui rauhallisesti tästä maailmasta 23. tammikuuta 2024. Olemme murtuneita, mutta tahdomme kiittää jokaista teistä kaikesta rakkaudesta, mitä olette osoittaneet äitiämme kohtaan. Haluamme myös kertoa, että hän rakasti teitä kaikkia todella paljon”, viestissä lukee. ”Maailmamme on nyt paljon himmeämpi, ja sateisen Tennesseen värit haalistuvat hänen poissaolonsa vuoksi, mutta tiedämme että hän on yhä jossain tuolla tähdissä hymyillen meille.”

Superpirteää ja kerrasta mieleen jäävää Brand New Keytä on hyödynnetty taajaan populaarikulttuurissa. Kappaleesta on levytetty useita parodiaversioita, sitä on hyödynnetty elokuvissa ja tv-sarjoissa (Boogie Nights, Doctor Who, Jackass, Family Guy, It’s Always Sunny in Philadelphia…) ja useat laulajat ovat esittäneet biisiä television kykykilpailuissa. Melanien muita menestyneitä kappaleita olivat muun muassa Rolling Stones -cover Ruby Tuesday (1970) ja Woodstockin innoittama Lay Down (Candles in the Rain) (1970).

Lisää luettavaa