Yleisöä mollannut ja keskisormet pystyssä festarikeikalta poistunut Royal Blood kommentoi tapausta – ”Yritin vain keventää tilannetta”

Duon mielestä tapaus on saanut liian suuret mittasuhteet.
7.6.2023 13:54

Royal Blood esiintyi toukokuun lopussa Big Weekend -festareilla ollen hyvin pop-painotteisen tapahtuman harvoja rockin edustajia. Yleisö ei ottanut duoa vastaan näiden toivomalla tavalla, minkä johdosta laulaja-basisti Mike Kerr morkkasi yleisöä liian vaisusta meinigistä. Keikan päätyttä Kerr heitti soittimen kaulastaan ja käveli lavalta näyttäen yleisölle molemmin käsin keskisormea. Osa faneista asettui bändin puolelle, mutta bändi sai niskaansa myös runsaasti kritiikkiä, jossa moitittiin rokkareiden ylimielistä käytöstä.

BBC:n Radio 1, joka toimii myös Big Weekendin isäntänä, haastatteli kaksikkoa ja kysyi heidän näkemystään tapahtuneesta ja keikasta. Kerr ja rumpali Ben Thatcher vakuuttavat, että heistä oli hauska soittaa Big Weekendissä eikä heille jäänyt paha maku suuhun. Mitä duon puheisiin ja keskareiden heilutteluun tulee, Thatcher myöntää mopon karanneen käsistä hetken huumassa.

”Minä kuvittelin sen olleen viihdyttävää. Yritin vain keventää tilannetta tai jotain. Se oli esitys, jonka aikana tunsin olevani hieman väärässä paikassa. Ajattelin, että se ehkä huvittaa tai hämmentää joitain, mutta en osannut odottaa, että se eskaloituisi näin”, Kerr sanoo.

”Minun olisi vain tarvinnut ajatella pari minuuttia ja olisin tajunnut, että ’Niin, ehkä nämä ihmiset eivät tiedä kuka olet’. Mutta en käynyt sellaisia ajatuksia läpi, koska olin niin esiintymisen huumassa. Ja nautin oikeasti soittamisesta. Minulla oli hauskaa. Keikan lopussa tunsin olevani kuin showpainija. Poistuin uhmakkaasti kuin jokin pahis. En ajatellut tekeväni mitään moraalisesti väärää. Tein sen vain vitsillä.”

Kerr vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksenaan ollut loukata ketään ja sanoo yhtyeen esiintyvän Big Weekendillä uudelleen koska tahansa.

”Ja suosionosoitukset ovat vapaaehtoiset”, nokkamies lohkaisee.

Lisää luettavaa