Ylen 90-luvulla pannaan asettama kappale julkaistiin uudelleen – ”Lopputulos on omastakin mielestäni moraalisesti kyseenalainen”

1.5.2024 20:41

Musiikin monitoimimies Tommi Lindell on aktivoinut Lindelltronicsin yli kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Hiljaiselo katkaistiin päivitetyllä versiolla Maan tapa -kappaleesta, joka asetettiin aikoinaan Ylellä soittokieltoon. Panna johtui biisin sisältämästä Yleisradion linkkisignaali-samplesta, joka katkaisi Yöradion lähetyksen osassa Suomea.

”Tein kappaleen alkuperäisen version vuonna -89. Se oli omanlaisensa kannanotto vallanpitäjien ylimielisyyteen ja suomalaiseen rasismiin – ilmiöihin jotka eivät ole vieraita nykyisessäkään yhteiskunnassamme”, artisti kommentoi.

”Vuonna 2024 maamme poliittinen ja henkinen ilmapiiri on kahtiajakautunut, tympeä ja aggressivinen, joten koin velvollisuudekseni tehdä Maan tapa-kappaleesta ’35-vuotisjuhla-remixin’.”

Lindellin mukaan kappaleelle on sämplätty nykyisen hallituksen ministereitä, ja näiden kommentteja on täydennetty vielä tekoälyllä. Lindellin mukaan kommentit ovat joko suoria sitaatteja tai edustavat muutoin lainattujen henkilöiden näkemyksiä.

”Lopputulos on omastakin mielestäni moraalisesti kyseenalainen, mutta taiteilijana käytän aikakautemme työvälineitä ja -tapoja, ja keskustelun herättäminen niiden esiin nostamista kysymyksistä on mielestäni myöskin tavoiteltava asia”, Lindell selvittää.

Voit katsoa kappaleen videon alta.

Lisää luettavaa