Yli 80 000 ääntä on laskettu ja kaikkien aikojen suurin progemuusikko on selvillä – voiton voisi sanoa menneen oikeaan osoitteeseen

26.9.2020 13:59

Brittiläisen Prog-lehden lukijat ovat puhuneet.

Rush-yhtyeen edesmennyt rumpali Neil Peart on äänestetty kaikkien aikojen suurimmaksi progemuusikoksi. Valinta tapahtui 250 esivalitun nimen joukosta.

Äänestys keräsi kaikkiaan yli 80 000 ääntä.

”On luonnollisesti vain sopivaa, että Prog-lehden lukijat äänestivät Neil Peartin kaikkien aikojen suurimmaksi progemuusikoksi, sillä hän valitettavasti menehtyi tänä vuonna”, Prog-lehden päätoimittaja Jerry Ewing kommentoi. ”Hänet on kuitenkin nähty ammattinsa mestarina jo viiden vuosikymmenen ajan, ja kuten hänen kollegoidensa tribuutit tuoreessa numerossamme osoittavat, kunnianosoitus on enemmän kuin ansaittu.”

”Äänestys keräsi kaikkien aikojen suurimman äänimäärän – yli 80 000 kappaletta – joten ihmiset ottavat tämän vakavasti. Äänestystuloksissa oli paljon yllätyksiä, ja on hienoa nähdä, että korkeimmat sijoitukset eivät menneet ainoastaan vanhemmalle alkuperäiskaartille. Nuorempien artistien runsas määrä todistaa terveestä ja laajan ikäryhmän kattavasta kiinnostuksesta musiikkiin.”

Top 5:n täydensivät Pink Floyd -kitaristi David Gilmour, Rushin Geddy Lee, Yesin Rick Wakeman sekä King Crimson -pomo Robert Fripp.

Lisää luettavaa