Ylimääräistä rahaa? Tue Big Star -dokkaria tai jotain toista joukkorahoitusprojektia

Nykyään alkaa olla jo melko yleistä rahoittaa esimerkiksi albumeita tai leffoja crowd funding- eli joukkorahoitus-menetelmällä. Ideana on, että kukin osallistuu budjetin koostamiseen haluamallaan rahasummalla. Jos budjetti täyttyy, saa kukin lahjoittaja rahalleen vastinetta lahjoittamansa rahamäärän mukaan. Se voi olla mitä tahansa nimestä kiitoslistassa cd-levyyn tai yksityiskonserttiin.

Tässä muutamia poimintoja tällä hetkellä käynnissä olevista joukkorahoitusprojekteista. Jos löytyy ylimääräistä taskun pohjalta, niin ei muuta kuin tukemaan! Voisi sitä huonomminkin rahansa käyttää.

BIG STAR -DOKUMENTTI

Legendaarisesta memphisläisestä Big Star -yhtyeestä on tekeillä dokumentti Nothing Can Hurt Me. Ensimmäisellä Kickstarter-rahoituskierroksella projekti saatiin alkuun, mutta vielä on matkaa valmiiseen dokumenttiin. Tue projektia täällä.

TIMO TOLKKI: CLASSICAL VARIATIONS 2

Timo Tolkki hakee rahoitusta instrumentaalialbumilleen, jossa soittavat hänen lisäkseen muun muassa Michael Kiske ja Jens Johansson. Tavoite on jo saavutettu, mutta tukea voi toki edelleen antaa täällä Pledgemusic-sivulla.

BEN FOLDS FIVEN UUSI ALBUMI

Tavoite on täynnä myös Ben Folds Fiven tulevan albumin suhteen. Albumin saa omakseen alkaen 15 dollarilla, mutta 2500 dollarilla saa nimensä mukaan johonkin albumin biiseistä. Projektin Pledgemusic-sivu löytyy täältä.

GRANT LEE PHILLIPSIN UUSI ALBUMI

Grant Lee Phillips valmistelee uutta albumia joukkorahoituksen avulla. Mukaan pääsee lähettämällä rahansa tähän suuntaan. Yksityiskonsertti maksaa 3000 dollaria.

JULIANA HATFIELDIN COVER-ALBUMI

Juliana Hatfield on julkaisemassa ensimmäistä pelkästään cover-versioista koostuvaa albumiaan näillä näkymin heinäkuussa. Mukaan pääsee Pledgemusicissa.

STEEN1: HIPAISU IKUISUUTTA -LP

Steen1 käyttää perinteisempää "rahat suoraan tilille" metodia. Hän uhosi Basson keskustelupalstalla julkaisevansa uuden albumin yleiseen torrent-jakeluun, ja pyytää vastineeksi fanejaan laittamaan hänen tililleen haluamansa summan rahaa kunnes 10 000 euroa on täynnä. Metodi on vähintäänkin hämärä ja vilkasta keskustelua se onkin herättänyt niin puolesta kuin vastaankin. Saa nähdä miten käy, mutta kieltämättä Kickstarter-tyylinen "virallinen" keräystapa olisi selkeämpi ja herättäisi enemmän luottamusta.