IS: Yö-yhtyeen suurta hittiä ei julkaista Vain elämää -levyillä tai suoratoistopalveluissa – ”Kunnioitamme Jussi Hakulisen tahtoa”

Vain elämää -sarjan tulevan tuotantokauden ympärillä käy kova kuhina jo nyt. Yksi puheenaiheista on ollut ohjelmassa kuultavien Yö-yhtyeen kappaleiden kohtalo. Bändin entinen jäsen ja säveltäjä Jussi Hakulinen nimittäin kielsi tuotantoyhtiötä julkaisemasta hänen kirjoittamiaan kappaleita. Näihin lukeutuvat muun muassa Rakkaus on lumivalkoinen sekä yhtyeen suurin hitti Joutsenlaulu.

Vain elämää -levyjen julkaisusta vastaavan Warner Musicin edustaja, kaikissa ohjelman kausissa mukana työskennellyt Asko Kallonen vahvistaa nyt Ilta-Sanomille, että kappaleet tullaan kuulemaan tv:ssä, mutta niitä ei julkaista äänitteillä eikä suoratoistopalveluissa. Kallosen mukaan mitään estettä kappaleen julkaisemiseen ei ole, sillä sävellys ja sanoitus esitetään muuttumattomina eikä tällaisiin cover-versioihin tarvita alkuperäisen tekijän lupaa, mutta tästä huolimatta kappaleita ei tulla kuulemaan ohjelman ulkopuolella.

”Kunnioitamme kappaleen kirjoittaneen Jussi Hakulisen tahtoa”, Asko Kallonen sanoo IS:lle.

Jussi Hakulinen kertoi Suomen Kuvalehden haastattelussa kieltävänsä kappaleidensa julkaisemisen, erityisesti Joutsenlaulun, jolla Vain elämää -ohjelmassa mukana olevalla Olli Lindholmilla ei ole osaa eikä arpaa.

Joutsenlaulu on minulle tärkeä, henkilökohtainen biisi. Se on myös minun omaisuuttani. – – Kaiken lisäksi kyseessä on uusi sovitus kappaleesta. Siitä puuttuvat kaikki kolme riffiä ja viimeiset, tarinan kannalta tärkeät säkeistöt. Nyt se on kuin kirja tai elokuva, josta puuttuu loppuratkaisu”, Hakulinen kommentoi Suomen Kuvalehdessä.