Rammstein haluaa kokeilla uudella levyllään tavallisesta poikkeavia työtapoja – ”Yritämme tehdä uutta merkkipaalua”

5.5.2017 11:30

Rammstein-kitaristit kertoat tuoreessa Metal Hammer -lehdessä työn alla olevan seuraavan albuminsa vaiheista. Uutta studioalbumia ollaan odotettu lähes 10 vuotta – Liebe ist für alle da julkaistiin 2009 – ja sen vuoksi bändi aikookin panostaa tulevaan levyynsä tavallista enemmän.

– Tavoitteemme on tehdä todella hyviä biisejä ja ehkä kokeilla tavallisesta poikkeavia työtapoja ja uusia ideoita. Kulkea eri polkua, mitä yleensä kuljetaan. Voi olla että kun isoäitisi kuulee levyn, se kuulostaa hänestä ihan samalle kuin kaikki muutkin. Mutta me yritämme tehdä uutta merkkipaalua urallamme, Paul Landers kertoo.

Richard Kruspen mukaan yhtyeellä on tällä hetkellä noin 30 biisiaihiota, joista osaan on tehty jo myös sanoituksia. Moni levyyn liittyvä kysymys on kuitenkin edelleen täysin auki.

– Riippuu hyvin pitkälti laulajastamme, pystyykö hän toteuttamaan kaikki mystiset ideamme. Työstämme parhaillaan lauluosuuksia, jonka jälkeen alamme pohtia sopivaa tuottajaa, Kruspe sanoo.

Yhtye julkaisee 19. toukokuuta teatterilevityksessäkin piipahtaneen Rammstein: Paris -konserttielokuvan dvd:nä ja Blu-Raynä. Suomeen saksalaisrykmentti saapuu puolestaan 9. kesäkuuta, jolloin yhtye nähdään Vantaan Rockfestin pääesiintyjänä.

Lisää luettavaa