Ilmoitus: Anssi Kelan erikoiskeikasta Queeniin ja Maustetyttöihin – Helsingin Kulttuuritalossa riittää kuumia keikkoja

Elävää musiikkia kaipaavien kannattaa suunnata katseensa Kulttuuritalon tarjontaan. Perinteikkään konserttisalin lavalle nousee huippuluokan esiintyjiä läpi loppuvuoden.

Vuokko Salo

ILMOITUS Talviaika on saapunut. Päivät lyhenevät lyhenemistään ja koronapandemia jyllää, mutta onneksi loppuvuoden ei tarvitse olla pelkkää pimeydessä tarpomista.

Elävä musiikki tarjoaa iloa elämään poikkeuksellisten aikojen keskelläkin, ja Helsingin perinteikkäässä Kulttuuritalossa sitä rittää.

Tarjontaa on moneen makuun, aina suomalaisesta popista rockmusiikin klassikoihin ja heavy metalista bluegrass-hupailuun. Kuka tietää, kenties vanha kunnon Paranoidkin kajahtaa jossain vaiheessa yleisön korviin.

Anssi Kela – Soittakaa Paranoid!

Näin uumoilee ainakin Anssi Kela, joka nähdään Kulttuuritalossa 7. marraskuuta Soittakaa Paranoid! -erikoiskeikalla. Konsertissa yleisö saa äänestää etukäteen settilistan sisällön, eli mikäli Kela on syystä tai toisesta jättänyt suosikkikappaleesi keikoillaan vähemmälle huomiolle, nyt on mahdollisuus korjata tilanne. Äänestys on käynnissä artistin sosiaalisen median kanavissa.

Muutamaa päivää myöhemmin päästään juhlimaan kuin olisi vuosi 2010. Uudelleen aktivoitunut Jätkäjätkät nimittäin nähdään 11. marraskuuta juhlakeikalla, jossa esitetään kokoonopanon Ykstoist ykstoist -esikoisalbumi kokonaisuudessaan. Reggaehenkisen suomiräpin merkkiteos täytti toukokuussa kymmenen vuotta, joten aika on kypsä tuoda Asan, Puppa J:n ja kumppaneiden orkesteri jälleen estradille.

Maustetytöt

Jos Jätkäjätkät oli kuuma puheenaihe vuonna 2010, Maustetytöt on sitä juuri nyt. Leevi and the Leavingsin jalanjäljissä kulkeva, elämän varjopuolia lakonisen huumorin keinoin käsittelevä yhtye julkaisee marraskuussa toisen albuminsa, ja 14. marraskuuta kokoonpano nähdään levynjulkaisukeikalla Kulttuuritalossa. Anna ja Kaisa Karjalaisen muodostama Maustetytöt onnistuu samanaikaisesti huvittamaan ja liikuttamaan – varma merkki siitä, että bändissä on kysymys jostain erityisestä.

Suuren maailman rocksoundeja kuullaan 19. marraskuuta, kun armoitettu Queen-tulkitsija Kimmo Blom tuo Kulttuuritaloon The Miracle – A Night with Queen -spektaakkelinsa. Harva laulaja uskaltautuu Freddie Mercuryn saappaisiin, mutta Blom on todistanut kykenevänsä brittiklassikon arvoisiin suorituksiin. Nämä laulut elävät ikuisesti!

Pienen piirin vitsistä kansainväliseksi ilmiöksi kasvanut Steve N’ Seagulls esiintyy sekin Kulttuuritalossa levynjulkaisukeikalla. Bluegrass-yhtye aloitti tekemällä hulvattomia banjoversioita AC/DC:n, Iron Maidenin ja Metallican kaltaisten rockjättien biiseistä, mutta bändin neljäs albumi Another Miracle sisältää myös orkesterin omia sävellyksiä. Levy ilmestyy 20. marraskuuta, ja julkkarikeikka soitetaan samana päivänä.

Olavi Uusivirta

Kotimaisen popin ystäviä kiinnostavat epäilemättä Olavi Uusivirran, Youngheartedin ja Pariisin Kevään keikat. Näyttelijäkin kunnostautunut Olavi Uusivirta on kulkenut pitkän matkan runopoikamaisesta tulkitsijasta täysveriseksi rocktähdeksi, joka ei keikoillaan epäröi heittäytyä musiikin vietäväksi. Uusivirta nousee Kulttuuritalon lavalle 26. marraskuuta.

Muun muassa Hetkeksi-hitistään tunnettu ja Emma-gaalassa vuoden yhtyeeksikin ehdolla ollut Younghearted nähdään Kultsalla 4. joulukuuta. Arto Tuunelan sooloprojektista täysveriseksi bändiksi kasvanut Pariisin Kevät puolestaan saa vuoron esittää kaihoisia popkudelmiaan 11. joulukuuta.

Mokoma

Suomen bändikentän raskaampaa osastoa edustavat Kulttuuritalossa Mokoma ja Battle Beast. Mokoma tosin soittaa normaalista thrash metal -tykityksestään poikkeavan keikan, kun bändi esittää 9. joulukuuta täysin akustisen konsertin. Keikan kappalelista käsittää uudelleen sovitettuja versioita Mokoman uusista ja vanhoista kappaleista, aina uran alkuajoista uusimman Ihmissokkelo-albumin biiseihin. 1980-luvulta kalskahtavan metallin nimeen vannova Battle Beast puolestaan nousee Kulttuuritalon lavalle 18. joulukuuta.

Kulttuuritalossa kiinnitetään vallitsevien olosuhteiden keskellä erityistä huomiota yleisön turvallisuuteen. Keikoilla jokaisella on istumapaikka, ja yleisömäärä on rajoitettu 700 katsojaan normaalin 1500:n sijaan. Eri seurueiden välillä on vähintään metrin mittainen turvaväli.

Permannolla on erikseen alle 18-vuotiailta kielletty anniskelukatsomo. Ikärajattomat istumapaikat löytyvät yläkatsomosta. Mikäli haluat hemmotella itseäsi toden teolla, konsertteihin voi ostaa myös show & dinner -liput, joihin kuuluu a la carte -ruokailu ennen keikkaa Kulttuuritalon Sture4-ravintolassa sekä parhaat paikat eturivistä.

Tervetuloa siis viihtymään! Älä unohda koronapandemian pyörteissäkään, miten ihmeellinen voima elävällä musiikilla voi olla, kun taitavat muusikot pääsevät pistämään parastaan.