Ilmoitus: Löytyykö tuleva työpaikkasi Apulannan kiertueelta, Rammsteinin konsertista tai kesän festivaaleilta?

Haku Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummun Teatteri- ja esitystekniikan koulutukseen alkaa pian. Miltä äänimiehen tai miksaajan työ kuulostaa? Oletko kiinnostunut konserttien, teatterin ja festivaalien valo-, ääni- ja lavatekniikasta? Jos mielenkiintosi heräsi, Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummun Teatteri- ja esitystekniikan koulutus voisi olla sinua varten.

[ILMOITUS]

”Koulutus sopii reippaille esitystekniikan toteutuksesta ja käytännön tekemisestä kiinnostuneille, ennakkoluulottomille, sopeutumiskykyisille ja asiakaspalveluhenkisille henkilöille”, kertoo opettaja Tuomo Turunen.

Uusia opiskelijoita etsitään kevään yhteishaussa 21.2.–14.3. ja erillishaussa 21.2.–31.3. Koulututuksesta valmistuu mediapalvelujen toteuttajaksi ja kyseessä on media-alan perustutkinto. Opiskelemaan voi hakea siis sekä suoraan peruskoulusta ja lukiosta että jo jonkun muun ammatillisen tutkinnon suoritettuaan.

”Esiinnyin lukion musikaalissa näyttelijänä, mutta kiinnostuin tekniikasta enemmän. Lukion jälkeen hain opiskelemaan Outokumpuun. Ajattelin osallistuvani vain valokursseille, mutta kiinnostus myös miksaus- ja äänihommiin heräsi, koska asiat käytiin läpi niin perusteellisesti”, kommentoi opiskelija Joel Runnari.

Opetus tapahtuu mahdollisimman käytännönläheisissä toimintaympäristöissä eli läheisessä yhteistyössä työelämän kanssa. Myös Runnari on ehtinyt saada käytännön kosketusta työelämään.

”Ehdoton kohokohta oli viime keväänä, kun päästiin kahden luokkakaverin kanssa Apulannan konserttisalikiertueelle koulun kautta. Olen tehnyt puoli vuotta valokeikkoja freelancerina kahdelle alan firmalle; yritysjuhlia ja bändikeikkoja, kesällä monet festaritkin. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa opettelemassa ripustamista.”

The 69 Eyesin miksaajanakin toimiva opettaja Turunen muistuttaa, että tällä alalla kaikki on mahdollista. Oma aktiivisuus, omaksutut taidot ja verkostoituminen vievät pitkälle, mutta aina täytyy olla myös hieman tuuria.

”Moni meiltä valmistunut on työskennellyt festareiden lisäksi avustavissa tehtävissä maailmantähtien kuten Madonnan ja Rammsteinin areena- ja stadionkeikoilla. Meiltä valmistuineita löytyy esimerkiksi Joensuun Kerubista sekä monilta muilta Suomen rock-klubeilta, useista teattereista, alan firmoista kuten Backline Rentalista ja Valoparta Oy:stä, ja kotimaisten bändien kiertueilta.”

Hakeminen koulutukseen:

Yhteishaku 21.2.-14.3.2017: www.opintopolku.fi
Peruskoulun ja lukion todistuksella hakeville

Erillishaku 21.2.-31.3.2017: www.pkky.fi/erillishaku
Jos olet suorittanut muun ammatillisen tutkinnon, hakemus tehdään erillishaussa

[ILMOITUS]