Artisti: Babymetal

Millaisessa kunnossa Babymetal on nykyään? Metallipuristien kauhu julkaisi uuden biisin

Harva ilmiö on saanut konservatiivisia heavydiggareita ärsyyntymään yhtä pahasti kuin Babymetal. Japanilainen tyttöbändi-metalliyhtye-mikälie nousi länsimaissakin nopeasti ilmiöksi, josta tuli tuttu näky suurten festivaalien päälavoilla ja jota Rob Halfordkin osasi arvostaa. Orkesteri julkaisi edellisen studioalbuminsa vuonna 2016, ja viime aikoina yhtye on antanut ymmärtää, että se on jollain tapaa uusiutumassa. Katsotaan, mitä tämä nyt sitten tarkoittaa.

Vihaajat vihaa, mutta Coldplay nauraa matkalla pankkiin – isojen tähtien viime aikojen keikkatuloja julki

Billboardin uusin Boxscore-listaus kertoo jälleen mielenkiintoisia asioita rock- ja popmaailman keikkatoiminnasta. Ensinnäkin käy selväksi, että vaikka Coldplayn levyt eivät ole enää entiseen malliin kriitikoiden tai popnörttien suosikkeja, yhtyeellä riittää yhä menekkiä vaikka muille jakaa. Toiseksi ilmenee, että monilla muilla bändeillä on ollut viime aikoina hivenen nihkeämpää.

Babymetal ilahdutti yleisöä Judas Priest -medleyllä – lavalle nousi vaivihkaa yllätysvieras

Se ei ole uutinen, että Babymetal on itsensä Rob Halfordin hyväksi havaitsema kokoonpano – esiintyiväthän metallijumala ja Babymetal yhdessä jo viime kesänä useampaankin otteeseen. Priest-coverit ovat ilmeisesti jääneet japanilaisten settilistaan vakituiseksi ohjelmanumeroksi, sillä kun Babymetal esiintyi Red Hot Chili Peppersin lämppärinä Lontoon O2-areenalla, yhtye veti jälleen metalliklasarivaihteen päälle.

Mokoma vei suomenkielisen thrashin ilosanomaa Japaniin saakka – Tuomo Saikkonen muistelee hurjan reissun vaiheita

Mokoma on fiilistellyt viime päivinä sosiaalisessa mediassa paitsi uudella akustisella levyllään myös menestyksekkäällä Japanin-reissullaan. Siinä lyövät suomalainen ja japanilainen hulluus kauniisti kättä, kun suomenkielistä thrashia esittävä bändi matkaa nousevan auringon maahan aivan eri kulttuuriin konsertoimaan. Hyvä!