Artisti: Gojira

Ilahduttava yllätysveto: Deftones-laulajalla vahvistettu Gojira esitti keikalla aidon Sepultura-klassikon

Tämä show olisi ollut kiva nähdä paikan päällä! Gojira on yksi 2000-luvun ansioituneimmista metallibändeistä, ja on hauska kuulla, miten yhtye tulkitsee edellisen vuosisadan heviklassikkoa. 28.5. Minneapolisissa yhtyeen settiin kuului coverina Sepulturan Chaos AD -albumilta tuttu Territory, ja tulitukea esitykseen saatiin Deftonesin Chino Morenolta. Spektaakkeli tallentui tietysti yleisön puhelimiin, ja alempaa voi tarkastaa ihan passelin äänitteen paikan päältä. On se kova biisi, ei mahda mitään.

Gojiran keikkaa on odoteltu jo hyvän aikaa, mutta nyt tuli tieto, ettei tarvitse odottaa enää ensi kesään

Gojira on ollut tulossa Suomeen jo parin vuoden ajan, mutta tautiteknisten asioiden vuoksi keikka on lykkääntynyt ja lykkääntynyt. Orkesteri on ollut buukattuna Tuskaan ja Provinssiin, mutta festarit on jo kahteen otteeseen peruttu, eikä yhtyettä näkynyt enää ensi vuoden julkistusten joukossa. Mikä on siis tilanne ranskalaisbändin suhteen?

Minkä tason kannuttaja on Gojiran rumpali Mario Duplantier? Uusi rumpusoolovideo näyttää

Vanhaa nettimeemiä mukaillen voisi sanoa, että Mario Duplantier ei aina julkaise rumpusoolovideoita, mutta kun hän julkaisee, ne ovat teknisen pätemisen sijaan ihan itsenäisiä kappaleita. Gojira-rumpali esitteli maailmalle eilen Cyclone-nimisen rumpusoolon, johon Anne Deguehegny ohjasi nasevan soittovideon. Katso tämä esitys alempaa. Komeaa menoa!