Demoefekti 10/2020

Sami Ontermaa

Tällä kertaa Demoefektissä Sami Ontermaa, Refallen, Mutaset Kukat ja Renez Dieon.

SAMI ONTERMAA

Keikka- ja studiomuusikkona toiminut lapualainen Sami Ontermaa aloitti 2015 soolomusiikin tekemisen. Kulkea on todella hyvä suomirock-sävellys. Kokemus niin soitosta, sovituksesta kuin sävellyksestäkin paistaa läpi. Rauhallisessa ja keskitempoisessa rock-biisissä on sopivassa suhteessa suomalaista melankoliaa, tunnetta ja melodisuutta. Äänimaailma on tasapainoinen ja hillitty. Silti yksityiskohdatkin, kuten kitarasoolot, ovat todella viimeisen päälle ja hienosti tehtyjä. Erittäin lupaava artisti ja viikon paras.

facebook.com/samiontermaaofficial

REFALLEN

Pohjanmaan Refallen yhdistelee Judas Priestin henkistä old schoolia ja Stratovariuksen tyylistä melodista metallia. Päällisin puolin homma on kasassa. Konsepti on hyvä. Soitto pelaa ja laulajan kiekuminen kuulostaa todella komealta. Soundit ovat kuitenkin vielä vähän luonnosmaiset ja sävellyksessä olisi parantamisen varaa. Yli kuusiminuuttisessa biisissä on kyllä hyviä melodioita ja sointukulkuja, mutta lopulta se tuntuu vähän junnaavan paikallaan. Kitarasoolon soitto toimii, mutta seuraa liikaa Yngwien jalanjäljissä. Hyvä bändi, mutta ideoita kannattaisi vielä vähän työstää.

facebook.com/refallen

MUTASET KUKAT

Mutaset Kukat soittaa alternative rockia, joka liikkuu akustisesta tunnelmoinnista raskaampaan ilmaisuun ja jonka kieli vaihtelee suomen ja englannin välillä. Kun biisitkin ovat pitkiä ja kunnianhimoisia, voisi yhtyettä verrata esimerkiksi The Flaming Lipsin ennakkoluulottomuuteen. Soitto pelaa ja soundit ovat todella puhtaat ja komeat. Vietereistä vedettyjä on kahdeksanminuuttinen ja hitaasti rakentuva sävellys, joka tuo mieleen 60-luvun lopun jenkkifolk-artisteja. Bändin ambitiot ylittävät vielä vähän sen kyvyt, mutta aika vaikuttava tulokas Mutaset Kukat kuitenkin on.

facebook.com/MutasetKukat

RENEZ DIEON

Kokkolan Renez Dieon yhdistelee modernia alternative metalia 2000-luvun alun emoon. Bändin soundi on ihan hyvä, mutta biisi ei oikein pääse käyntiin. Musiikkivideolla soittamisen ohella tylsistyneenä bisseä juova kosketinsoittaja kuvastaa menoa hyvin. Alivessa on hyviä hetkiä, mutta jotenkin kokonaiskuva ja draivi tuntuu olevan hukassa. Kitarasoolokin on kuin täysin eri biisistä. Englanninkielisten lyriikoiden lausumisessakin olisi parannettavaa. Osaamista Renez Dieonilla on, mutta ensin pitäisi löytää punainen lanka.

facebook.com/Renezdieon


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.