Demoefekti 10/2021

Hellhole Generator

Demoefektissä tällä kertaa Hellhole Generator, KaThrash, AUK ja Wuthering Pines.

HELLHOLE GENERATOR

Helsingin Hellhole Generator yhdistelee Mondo Generatorin rockimpaa ilmaisua High on Firen tai Downin raskaampaan stoneriin. Soundi on hyvin hallussa ja soitto pelaa moitteettomasti. Parhaiden stoner-perinteiden mukaisesti biisi on aika pitkä ja sisältää hämyisiä efektejä. Into Space perustelee pituuttaan erittäin monipuolisena ja -tahoisena sävellyksenä. Minkäänlaisia koukkuja tai muistettavia melodioita Hellhole Generator ei musiikkiinsa kuitenkaan ole jättänyt, joten tämä toimii varmaan lähinnä stoner rockin kuuntelijoille, mutta heille tässä olisi todella kova kotimainen uutuus.

facebook.com/HellholeGenerator

KATHRASH

Metallican tavoin Keravan KaThrash kertoo jo bändin nimessä minkälaista musiikkia on tiedossa. Jotta kenellekään ei jäisi epäselvyyttä, muistuttaa bändin logo vielä vahvasti Kreatorin vastaavaa. Mutta mikäs siinä. Bändin Diabolus in Musican aikaista keskitempoista Slayeria muistuttava thrash-mättö on napakasti soitettua ja soundit ovat erittäin hyvät. Ongelmaksi muodostuu lopulta jonkin asteinen melodiattomuus. Muutenkin taka-alalle miksattu laulaja on vähän monotoninen ja biisissä itsessäkään ei juuri koukkuja viljellä. Soundit ja soitto ovat kuitenkin erittäin korkeaa laatua.

facebook.com/KaThrash

AUK

Tampereen AUK yhdistelee metallista vääntöä ja 80-luvun punkia. Biisi alkaa Motörheadin Ace of Spadesin mieleen tuovilla riffeillä, mutta laulu seuraa enemmän Bad Religionin melodista ja mukanalaulettavaa linjaa. Bändillä on hyvä energia ja hitaampitempoiseen kertsiin saadaan aikaan tappava groove. Soitto pelaa moitteettomasti ja laulajalla on erittäin hyvä ääni. Jos jotain jäisi toivomaan, niin ehkä vähän enempää melodiaa kertosäkeeseen, mutta erittäin hyvä biisi joka tapauksessa.

facebook.com/AUKband2020

WUTHERING PINES

Rovaniemen Wuthering Pines mainitsee saatteessaan musiikillisiksi vaikutteikseen muunmuassa Kate Bushin ja The Smithsin. Lives of the Arctic Porcupinesissa onkin syntikoine ja laulun kaikuefekteineen selvä kasarisoundi. Mainittuihin nimiin voisi lisätä vielä esimerkiksi This Mortal Coilin ja Til Tuesdayn. Musiikki nojaa aika paljon laulusuoritukseen. Muuten varsin hyvä biisi kärsii aika paljon siitä, että laulaja ei aina oikein tunnu pysyvän nuotissa. Hyviä ja omaperäisiä ideoita kuitenkin riittää.

facebook.com/wutheringpines


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.