Demoefekti 12/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Darkness Is My Canvas, X2300, Violet Garden ja Kino Kosmos.
19.3.2024 17:27

DARKNESS IS MY CANVAS

Darkness Is My Canvas soittaa esimerkiksi Faith No Moreen verrattavaa vähän kulmikkaampaa ja kokeilevampaa raskasta alternative rockia. Tilted Vision -biisissä on paljon hyviä ideoita ja toimivia osia, mutta bändin progressiivisuus alkaa yli neliminuuttisen biisin loppupuolella tuntua vähän liian itsetarkoitukselliselta. Lopulta kokonaisuus ei oikein tahdo pysyä kasassa. Omaperäisyyttä ja luovuutta kuitenkin on selvästi tavanomaista enemmän, joten ei tästä puutu muuta kuin fokusta. Englannin kielen lausumisessa ja sanoituksissa olisi myös vielä parantamisen varaa.

facebook.com/darknessismycanvas

X2300

X2300 kertoo saatteessaan tekevänsä ASMR-tyyppistä rentouttavaa konemusiikkia, joka ei todellakaan ole vain rankemmasta musasta tykkäävien juttu. Saatteen luomien odotusten jälkeen Ooen aggressiiviset synabassot ja minuutin kohdalla mukaan iskevä todella raskas biitti tulevat yllätyksenä. Sävellyksenä biisi on toki maalaileva ja kaunis, mutta ei tätä nyt ehkä kuitenkaan nukkumaan mennessä laittaisi soimaan. Joka tapauksessa erittäin hyvää musiikkia. X2300 yhdistelee Plastikmanin tyylisiä minimalistisia koukkuja vuosituhannen vaihteen chill outin sointukulkuihin todella toimivasti.

soundcloud.com/x2300/ooe

VIOLET GARDEN

Kuopion Violet Garden soittaa ysärityylistä alternative metalia. Sävellyksenä kolmeminuuttinen Wither toimii erittäin hyvin. Ylimääräisiä osia ei ole, ja niin säkeistöistä kuin kertseistäkin löytyy sopivasti tarttumapintaa. Pientä parantamisen varaakin kuitenkin olisi. Biisin bassovoittoiset soundit eivät tunnu tasapainoisilta, eivätkä saa parasta tehoa irti biisin melodioista. Laulajan rallienglanti myös vähän häiritsee vahvan jenkkityylistä biisiä. Biisi on kuitenkin oikein hyvä ja soitto pelaa kitarasooloja myöten erinomaisesti.

instagram.com/violetgardenband

KINO KOSMOS

Tampereen Kino Kosmos kuvailee saatteessaan itseään southern gothic -bändiksi. Our Lady of the Holy Deathin sointukulut tuovatkin mieleen True Detectiven ykköskauden tunnarin. Melkein kuusiminuuttisessa biisissä on kuitenkin vielä paljon ongelmia. Osa soittimista, kuten piano, kuulostavat liian kirkkailta vieraannuttaen orgaanisesta tunnelmasta. Sooloinstrumentit ovat myös kautta linjan aivan liian äännekkäiksi miksatut. Miksausta suurempi ongelma ovat kuitenkin sävellys ja etenkin sanoitukset. Kino Kosmos on kuitenkin vielä suhteellisen tuore bändi, joten varmasti oma ääni vielä löytyy.

instagram.com/kinokosmosband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa