Demoefekti 12/2015

18.3.2015 10:22

Dead End Scene

Helsingin Dead End Scene muistuttaa hieman uutta Alice in Chainsia niin soiton kuin laulunkin puolesta. Dead End Scenen soundi on kuitenkin Alice in Chainsia raskaampi ja melodiat kevyempiä. Soitto ja tuotanto ovat erittäin korkeata laatua ja etenkin riffien rakentuminen toistensa päälle on todella taitavaa. Myös rumpali malttaa soittaa vain sen mikä tukee biisiä. Biisinä Black Snake Moan on kuitenkin vähän tylsä. Livenä Dead End Scene luultavasti toimisi paremmin. Soittaminen on niin hyvää ja innovatiivista, että kunhan biisit saadaan samalle tasolle, on kyseessä erittäin kova bändi.

facebook.com/pages/Dead-End-Scene/1549108792002554

Giant Giant

Ensimmäisenä Champagnessa osuu korvaan se, että Giant Giantin englanninkielinen ulosanti on aika ontuvaa. Kun biisiä kuitenkin kuuntelee eteenpäin, huomaa, että siinä on hyviä melodioita ja sointukulkuja. Laulusuorituksen lisäksi miksaamisessa ja sovituksessa olisi vielä parantamisen varaa. Biisi kuulostaa aika ohuelta ja loppupuolen säkeistöissä äänet haalenevat oudosti niin kuin paristo olisi käymässä vähiin. Melodisesti ja kappalerakenteen puolesta Champagne on kuitenkin aika hyvä biisi. Giant Giantin puutteet ovat korjattavaa laatua.

facebook.com/giantgiantmusic

Tia Maria

Tia Marian laulaja kuulostaa aika paljon Elli Haloolta. Se, onko se hyvä asia, on mielipideasia. Se, että Tia Marian pitää Haloo Helsingin tyyliin myös välillä korvata sanoitukset dadididii-hoilotuksilla on objektiivisemmin epätoivottavaa. Kertosäkeessä laulu menee vähän nuotin vierestä, mutta voi olla, että juuri se tuo siihen jännitettä ja sävyä. Kertosäe on erinomainen, mutta muuten biisissä on selvästi liikaa täytettä ja huonosti toimivia sovitusratkaisuja. Täti Marialla on kuitenkin hyviä ja omaperäisiä ideoita, joten kehityspotentiaalia on.

facebook.com/tiamariaband

Dream Projector

Dream Projectorin colDays on hyvä biisi ja lauluääni efekteineen on todella hyvä. Laulu on kuitenkin miksattu niin äänekkääksi, että biisi kuulostaa lähinnä karaokelta. Vaikutelmaa lisää se, että hiljaiseksi miksattu taustamusiikki kuulostaa tuotannollisesti aika ohuelta. Biisi on kuitenkin yksinkertaisuudessaan hypnoottinen, ja se etenee itsetietoisen hitaasti ja tyylikkäästi. Tuotantopuolen ongelmat vievät colDaysin terää, mutta Dream Projector on silti selvästi lupaava uusi bändi.

https://www.facebook.com/dreamprojector/


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa