Demoefekti 13/2022

Vaasa Palaa

Tällä viikolla Demoefektissä Vaasa Palaa, Passing Prophets, Ruska ja Seinä.

VAASA PALAA

Vaasan Vaasa Palaa soittaa saatteensa mukaan kevytheviä. Varo Vaasaa -biisin perusteella määrite on kuitenkin vähän harhaanjohtava. Biisi sisältää indie rockia, hip hopia ja synapoppia. Hevi pääsee esille vain taustalla sahaavien metallikitaroiden, ajoittaisten hiljaiseksi miksattujen karjahdusten ja aika teknisen kitarasoolon kautta. Oli genre mikä oli, Vaasa Palaa on ennenkin lähettänyt Demoefektiin erittäin laadukasta musiikkia eikä taso ole laskenut. Varo Vaasaa toimii erinomaisesti niin melodioiden, kappalerakenteen kuin toteutuksensakin puolesta.

facebook.com/vaasapalaa

PASSING PROPHETS

Passing Prophets on perustettu keväällä 2021. Tuoreudestaan huolimatta soitto pelaa täysin saumattomasti ja bändi tuntuu jo tietävän minkälaista musiikkia se haluaa tehdä. Haunted muistuttaa vahvasti Enthrone Darkness Triumphantin aikaista Dimmu Borgiria, joka on tietysti vain hyvä asia. 2020-lukuista otetta on kuitenkin myös mukana esimerkiksi animalsasleadersmaisen väliosan muodossa. Passing Prophets kunnioittaa bläkkiksen perinteitä, mutta tekee omannäköistään musiikkia. Jatkoon.

Passing Prophets Facebook

RUSKA

Syyttömien lähtiessä soimaan ensimmäinen ajatus on, että nyt on omaperäinen äänimaailma. Sahaavia metalliriffejä yhdistellään Deep Purple -kiippareihin ja laulajan ulosanti on iskelmällistä suomirockia. Jyväskyläläistä Ruskaa ei selvästi kiinnosta yrittää mahtua minkäänlaiseen valmiiseen muottiin ja siitä isot pisteet bändille. Jos hyviä ja omaperäisiä ideoita riittää, ei toteutus ehkä ole vielä ihan samalla tasolla. Soundit ovat vähän ohuet ja biisin eri osiot eivät toimi keskenään täysin saumattomasti. Hieno ja uniikki bändi kuitenkin. Ja kitarasoolo on poikkeuksellisen tyylikäs.

facebook.com/ruskaorkesteri

SEINÄ

Tampereen Seinä soittaa suomenkielistä metallimusiikkia. Riffit ovat raskaita ja soitto napakkaa. Sounditkin ovat tukevat ja tasapainoiset. Bändin ongelmat ovatkin sävellyspuolella. Vaikka Radiohiljaisuus on ihan ammattitaitoisesti jäsennetty ja sovitettu biisi ja sanoituksistakin löytyy merkitystä, ei biisissä oikein ole tarttumapintaa eikä muistettavia melodioita. Biisi kuulostaa soidessaan hyvältä, muttei loputtuaan oikein jätä minkäänlaista muistikuvaa.

instagram.com/seinaband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.