Demoefekti 13/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Ruusuvaara, Face of Our Time, Veljesmieli ja Surujuhla.
29.3.2023 12:22

RUUSUVAARA

Jyväskylän Ruusuvaara soittaa Disturbedin tapaista isojen melodioiden, isojen kertsien ja isojen metalliriffien rockia. Kieli on kuitenkin suomi. Kaiken tän jälkeen alkaa todella tarttuvalla ja rokkaavalla introriffillä, jota seuraa erittäin hyvä takovia rumpuja ja tunteikkaan melodista laulua yhdistelevä säkeistö. Kappalerakenteesta ja dynamiikan muutoksista otetaan täydet tehot irti, mutta kertosäe ei lopulta ole ihan yhtä hyvä kuin muu biisi. Kuitenkin hyvä sävellys, erittäin hyvä sovitus, erinomaista soittoa ja ammattimaisen tasapainoiset soundit.

facebook.com/Ruusuvaaraband

FACE OF OUR TIME

Oulun Face of Our Time soittaa modernia metallia todella ammattimaisella otteella. Erittäin tarkka soitto ja tuhdit soundit saavat bändin raskaat riffit kuulostamaan erinomaisilta. Ghost in a Memoryn musiikkivideokin on osaavaa jälkeä. Jos Face of Our Timessa on kaikki teknisesti ensiluokkaista, ei sävellys ihan yllä toteutuksen tasolle. Myös laulusuoritus vähän rokottaa yleisilmettä. Puolen välin lambofgodmainen karjuminen kuulostaa hienolta, mutta puhtaasti lauletut osiot jäävät melodisesti vähän vaisuiksi, eikä ontuva englannin lausuminen auta asiaa.

facebook.com/FaceofOurTime

VELJESMIELI

Helsingin Veljesmieli on tavallista mielenkiintoisempi projekti. Synkeän psykedeelisen Äänet-biisin perusteella helsinkiläisduon genreä on aika vaikea määrittää. Kokeellisella retrosyntikkaintrolla alkava biisi kulkee davidlynchmaisen hitaan tunnelmoinnin kautta kakofoniseen kertsiin ja poikkeuksellisen päämäärättömään ja irralliseen kitarasooloon. Vapaamuotoisen biisin kaikki osiot eivät toimi, mutta parhaina hetkinään Veljesmieli on erinomaisen hyvä ja erinomaisen omaperäinen yhtye. Bändin kuuntelu vaatii vähän kärsivällisyyttä, mutta on vaivan arvoista.

facebook.com/veljesmieli

SURUJUHLA

Ylivieskan Surujuhla soittaa vanhan Six Feet Underin tapaan vähän hitaammin laahaavaa death metalia. Myös soundiensa puolesta Surujuhla nojaa 90-luvun kaoottisempaan yleisilmeeseen. Siinä missä Cannibal Corpsen kaltaisten bändien uudemmat levyt ovat selkeästi miksattuja, pitää Surujuhla perinteistä kiinni. Ulkoisilta ansioiltaan erinomaisesti toimivasta kunnianosoituksesta vanhan kunnan deathille huolimatta, ei Musta maa sävellyksenä ole kovin kummoinen. Yli neliminuuttisessa biisissä ei juuri ole minkäänlaisia koukkuja tai dynamiikan muutoksia. Bändi erottuu massasta laulamalla suomeksi.

facebook.com/surujuhla


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa