Demoefekti 14/2018

Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro

Tämän viikon Demoefektissä Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro, Anna Lumo, Dystocracy ja Pitiful Small-Time Dealers.

RAKKI-SAKKE JA LAHJOMATON MIRO

Kuopion Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro soittaa punkahtavaa blues rockia. Bändi tuo toisaalta mieleen Jack Whiten ja The Jon Spencer Blues Explosionin modernin otteen bluesiin, toisaalta Radiopuhelinten maksimaaliseen meteliin keskittyvän musiikin. Rakki-Saken ja Lahjomattoman Miron musiikki on kuitenkin edellä mainittuja sävellyksellisesti pelkistetympää ja punkimpaa. Kuin jätkät olisivat halunneet perustaa punk-bändin, mutta saaneet käsiinsä vain sikarilaatikkokitaroita ja  slidejä. Lopputulos on toimiva ja aika omaperäinen. Soundit ovat hyvät ja biisi toimii.

facebook.com/rakkijamiro

ANNA LUMO

Anna Lumo mainitsee Hans Zimmerin saatekirjeessään ja jotain elokuvallista ja elämää suurempaa hänen musiikissaan onkin. Myös soundit ovat vastaavan isot. Biisissä on mukana selloja, puhallinsoittimia, sähkökitaroita, pianoa ja elektronisia elementtejä. Kaikki on erinomaisen ammattitaitoisesti ja tyylikkäästi miksattu. Kun siihen lisätään Lumon puhdas ja vahva ääni, on Jäävuori vaikuttava kokemus ihan pelkästään toteutuksen puolesta. Itse sävellyskin on varsin hyvä ja tasapainoinen, mutta biisin parasta antia on Lumon ääni.

facebook.com/annalumomusiikki

DYSTOCRACY

Lempäälän Dystocracy yhdistelee Judas Priest -tyylistä kiekumista ja modernimpaa metallivääntöä. Äänimaailmaltaan Thousand Fiery Lashes on hyvin lähellä Dion Angry Machines -levyä, joten mistään liian modernista ei kuitenkaan ole kyse. Bändin pitäisi vähän tiukentaa fokustaan. Väliin ahdetut nu metal groovet eivät groovaa lainkaan ja lähes neljän minuutin biisissä on muutenkin liian monta sävellyksen kannalta epäolennaista osiota. Laulajalla on vahva perinteinen heavy metal -ääni, joten ehkä groove metalin sijaan kannattaisi keskittyä Priest-linjaan.

facebook.com/dystocracy

PITIFUL SMALL-TIME DEALERS

Pitiful Small-Time Dealersin punk rock tuo melodisesti ja laulusuorituksen puolesta mieleen Therapy?n. Soitollisesti Memories Of Yesterday kuitenkin pysyy vain hädin tuskin kasassa. Sen takia ihan toimivasti sävelletystä biisistä ei saada kovinkaan paljon irti. Ainoat varsinaiset dynamiikan muutokset liittyvät horjuvan soittosuorituksen puolesta jännittämiseen. Ideaa bändillä on ja biisi on hyvä, mutta soittoa ja soundeja pitäisi tiukentaa aika paljonkin.

facebook.com/Pitifulsmalltimedealers


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.