Demoefekti 16/2018

SOS/Siivoojat

Tällä viikolla Demoefektissä SOS/Siivoojat, Missing April, Lobster Handshake ja JOEM.

SOS/SIIVOOJAT

Lappeenrannan SOS/Siivoojat soittaa Misfitsin perinteitä kunnioittavaa melodista punk rockia. Vaikka kappalerakenteet ovatkin monen kymmenen vuoden takaista standardia, ei tässä mistään pelkästä retroilusta kuitenkaan ole kyse, vaan bändin soundit ovat modernin tukevat ja biisien aiheet tätä päivää. Soitto ja laulu ovat erittäin hyvää tasoa ja Kaupunki hajoaa on tarttuva ja hyvin sävelletty biisi. Sanoituksellisesti jäädään ehkä lopulta vielä vähän liian pintatasolle, mutta 80-luvun jenkkipunkin ystäville SOS/Siivoojat on tervetullut uusi bändi.

facebook.com/soskauttasiivoojat

MISSING APRIL

Missing Aprilin soundi tuo helisevine kitaroineen ja kaikuefekteineen mieleen Sueden ensimmäiset levyt. Sävellyksellisesti ja kappalerakenteellisesti Missing April on kuitenkin selvästi perinteisempää ja helpommin lähestyttävää. Ja siten valitettavasti myös vähemmän kiinnostavaa. Vaikka kaikuefekteillä luodaankin onnistuneesti tunnelmaa, ei niiden miksaamista ole hallittu riittävän hyvin ja bändin äänimaailma on lopulta aika sekava. Ei Demoefektissä kuitenkaan vastaavalla tavalla brit pop -elementtejä käyttäviä bändejä ole vastaan tullut, joten Suomen musiikkikentällä aika uniikki yhtye.

facebook.com/MissingAP

LOBSTER HANDSHAKE

Lobster Handshaken doom stoner yhdistelee Kyuss-henkisiä grooveja ja suoraviivaisempaa metallimättöä. Intensive Care Vomitin säkeistöt toimivat hienosti. Riffeissä on sopivasti momenttia ja laulajan ääni sopii musiikkiin erinomaisesti. Kertosäkeet sen sijaan ovat ongelmallisempia. Grooveen perustuvat melodiattomat kertsit eivät groovaa tarpeeksi. Outron narinalaulu ei myöskään tuo biisiin olennaista lisäarvoa. Vaikka työstettävää vielä onkin, päätyy Lobster kuitenkin hyvine soundeineen ja raskaine riffeineen selvästi plussan puolelle.

facebook.com/pg/clawdude

JOEM

JOEM eli Johanna Mäkilä-Manninen on todella hyvä laulaja. Hänen puhdas ja vahva äänensä kantaa A Rose & A Birdia, mutta biisi itsessään ei ole kovin kiinnostava. Sanoitusten metaforat tuntuvat vähän teennäisiltä ja etäännyttävät kappaleen viestistä. Myöskään elektroniset taustat eivät sovi Mäkilä-Mannisen lauluun kovin hyvin. Tunnetta ja merkitystä tässä selvästi on takana, mutta vähän orgaanisempi ote niin biisinkirjoittamiseen kuin toteutukseenkin voisi olla hyvä idea.

facebook.com/JOEMmusic


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.