Demoefekti 18/2018

Fucking Hands

Tällä kertaa Demoefektissä Fucking Hands, Giant Mammoth, The Henchmen's Alliance ja Thing-66.

FUCKING HANDS

Fucking Handsilla on imago kunnossa. Nimi on hieno ja singlen kansitaide sopii bändin sludgeen. Ei musiikissakaan ole ollenkaan valittamista. Matalana murisevat kitarat soundaavat hyvältä ja laulajan ääni on erinomainen. Sävellys on toimivaa ja koukkujakin löytyy. Vaikka kyse onkin doomista, voisi soittoa silti vähän tiukentaa. Myös rumpujen äänityksessä olisi vielä parantamisen varaa. Mutta tavallisia ajan mittaan korjaantuvia uuden bändin ongelmiahan nämä ovat. Fucking Handsin musiikki on erittäin hyvää ja omaperäistä. Lisää, kiitos.

facebook.com/fakinhands

GIANT MAMMOTH

No nyt on hyvää stoneria. Tai ainakin alku. Spacemanin aloittava kitarariffi ja rumpukomppi iskevät kovaa ja soundit ovat erinomaiset. Valitettavasti lauluosuuden alettua alkaa jyrkkä alamäki. Laulajan ulosanti on mikahäkkismäistä ja sanoitukset vastaavat. Myöskään laulumelodiat eivät ole läheskään yhtä toimivia ja kekseliäitä kuin kitaraosuudet. Riffit ja soundit ovat kuitenkin niin hyvät, että tätä kuuntelisi mielellään Karma to Burn -tyylisenä instrumentaalina. Tällaisenaan laulu pilaa muuten erittäin hyvän biisin.

facebook.com/giantmammoth

THE HENCHMEN’S ALLIANCE

Turun The Henchmen’s Alliancen No Democracy tuntuu ottavan kantaa maailmamme nykymeininkiin. “Fuck you all!” -taustakuorot kuitenkin vievät tehoa ei muutenkaan kovin elegantilta dissertaatiolta. Jos tästä nyt ei poliittisuudellaan uutta Dead Kennedysia tai Rage Against the Machinea saadakaan, on biisi kuitenkin hyvin sävelletty ja soitto napakkaa. Biisi on hyvin miksattua ja raskasta, mutta kaupallisen kuuloista alternative rockia. The Henchmen’s Alliancen kannattaisi keskittyä rokkaamiseen. Se heiltä sujuu.

facebook.com/thehenchmensalliance

THING-66

THING-66:n nimi voisi laulumelodioiden puolesta viitata vuosilukuun. Jotain hipahtavaa bändin garage rockissa on. Soundeissa sen sijaan on mukana modernimpia grungevaikutteitakin. Yhden riffin Crazy on kuitenkin lopulta aika puuduttava. 3-minuuttinen biisi tuntuu ikuisen pitkältä. Suurin ongelma on sävellyksessä, mutta epäonnistunut laulusuoritus ja laulun miksauskaan eivät auta asiaa. Kitarasoundit ovat hyvät, mutta aika sekava esitys tämä kuitenkin on. Näillä hipeillä taitaa olla väärät aineet käytössä.

facebook.com/thethinthingband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.