Demoefekti 18/2017

Tämän viikon Demoefektissä Dreamacher, Pihla Heikintytär, The Black Box ja Noituma.

Dreamacher

DREAMACHER

Dreamacherilla on mielenkiintoinen soundi. Se yhdistelee progehtavan teknistä metallia, kitarasankarimeininkiä ja sunnydayrealestatemaista alternative rockia. Ja tämä kaikki toimii paljon paremmin kuin voisi kuvitella. Kitaristeille täytyy antaa pisteet erittäin tarkasta ja teknisesti vaativasta, mutta myös erittäin tyylikkäästä soitosta. Biisinä Dream Maker toimii erinomaisesti vähän liian perusrockeja loppupuolen versejä lukuunottamatta. Dreamacher kuitenkin soittaa poikkeuksellisen hyvin ja sillä on paljon toimivia, omaperäisiä ideoita. Kiinnostavaa nähdä miten bändi kehittyy. Viikon paras.

facebook.com/DreamacherBand

PIHLA HEIKINTYTÄR

Pihla Heinkintyttären musiikki tuo pelkistettyine kauniine soundeineen mieleen Azure Rayn. Sävellyksellisesti sitä voisi verrata Townes Van Zandtiinkin. Kuusi on simppeli, mutta erittäin tarkoituksenmukaisesti ja taitavasti sävelletty biisi. Pelkkä kitara taustana on erittäin hyvä ratkaisu. Heikintyttären lauluääni on todella hyvä ja kaikuefektiä on käytetty apuna juuri sopivasti. Kuusessa on sävellyksestä lauluun ja tuotantoon asti kaikki itsevarmaa ja osaavaa jälkeä. Eikä kyseessä ole pelkkä taidonnäyte vaan myös kaunis kappale.

facebook.com/pihlaheikintytar

THE BLACK BOX

Heti ensimmäisenä huomio kiinnittyy The Black Boxin analogisen lämpimiin kitarasoundeihin ja -efekteihin. Laulusoundi on myös erittäin hyvä. Keep Moving On luo onnistuneesti unenomaisen kiehtovan tunnelman. Liekö sitten efekteihin liittyvä ongelma, mutta välillä kitara ei tahdo pysyä tahdissa muun bändin kanssa. Biisi on erittäin toimiva ja taitavasti sovitettu, mutta jotenkin niin perusjenkkimeininkiä, että olisi kaivannut enemmän bändin omaa ääntä esille. Kuitenkin niin hyvin luodaan tunnelmaa, että esimerkiksi David Lynch -leffan soundtrackille sopisi.

facebook.com/TheBlackBoxBandOfficial

NOITUMA

Tarkkaan on Noituma tainnut Finntrollin varhaista tuotantoa kuunnella. Niin bändin humppametalli kuin sen sounditkin muistuttavat Finntrollin Midnattens widunderia. Noituman musiikki ei kuitenkaan ole yhtä raskasta kuin Finntroll ja Rutonkantajassa on myös puhtaasti laulettuja osuuksia. Bändin ongelmaksi koituu biisimateriaali. Rutonkantajan melodia on otettu jostain vanhasta kansanlaulusta eikä siten ole kovin tuore tai mielenkiintoinen. Puhtaasti lauletut osat taas sopivat vähän huonosti yhteen muun biisin humppadeathin kanssa. Soundit ovat mukavan pehmeät ja örinälaulu toimii hienosti.

facebook.com/noituma


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.