Demoefekti 21/2022: Spine Hunt, Backwards, Heli Järvenpää, Aimo Meteli

Spine Hunt

Tällä viikolla Demoefektissä Spine Hunt, Backwards, Heli Järvenpää ja Aimo Meteli.

SPINE HUNT

Good Enough potkaisee liikkeelle erittäin groovaavalla stoner metal -riffillä. Biisin edetessä käy kuitenkin ilmi ettei Spine Hunt aio päästää kuuntelijaa niin vähällä kuin alkuun voisi luulla. Sävellykseen lisätään kerroksittain aika progressiivisia ja kulmikkaitakin elementtejä ja välillä biisi kääntyy odottamattomaan suuntaan, kuten minuutin kohdalla iskevien sahausriffien kohdalla. Laulusuoritus varioi stoner metalista Slipknotin kautta 70-luvun rockiin. Neljään minuuttiin on saatu mahdutettua tarpeeksi materiaalia viiteen biisiin, mutta kaikki saadaan toimimaan erinomaisesti.

facebook.com/Spine-Hunt

BACKWARDS

Pohjois-Savon Backwards on ollut kasassa (ja samassa kokoonpanossa) jo vuodesta 1986. Vastaavasti Forgotten Heroesin hard rock on aika kasarihenkistä, tuoden mieleen Scorpionsin kulta-ajat. Soundit, soitto ja laulu toimivat kaikki hyvin ja itse biisi rakentuu tyylikkään mahtipontisesti. Talvi- ja jatkosodassa palvelleista naisista kertovan kappaleen sanoitukset eivät ehkä kuitenkaan ole ihan yhtä tyylikkäät kuin itse sävellys. Joka tapauksessa Forgotten Heroes on selvästi kaikin puolin tärkeä ja iso biisi bändille ja se näkyy tekemisessä. Hieno kappale.

facebook.com/BKWards1

HELI JÄRVENPÄÄ

Soundeiltaan ja toteutukseltaan Smile the Pain Away on aika mielenkiintoinen biisi. Se yhdistelee jo vähän epäajankohtaisia dub step -soundeja, aggressiivisia elektrobiittejä ja ajoittaisia metallikitaroita. Kaikki on kuitenkin saatu toimimaan erittäin tyylikkäästi yhteen ja sovitusratkaisut luovat unenomaisen lauluäänen kanssa todella hyvin tunnelmaa. Sävellyksenä Smile the Pain Away ei sen sijaan oikein toimi. Ilman luovaa ja eleganttia toteutusta se tuntuisi vähän keskeneräiseltä ja epätasapainoiselta biisiltä. Kokonaisuutena tämä päätyy kuitenkin ehdottomasti plussan puolelle.

helijarvenpaa.fi

AIMO METELI

Lohjan Aimo Meteli soittaa perinteistä hard rockia. Biisin aloittava riffi ja mukaan polkaisevat rummut ovat kuin AC/DC-biisistä, mutta laadukkaasta soitosta ja hyvistä soundeista huolimatta Tekemisen puutteeseen ei saada luotua ihan vastaavaa energiaa. Sävellys kuitenkin toimii ja kitaraosuudet ovat niin soiton kuin soundiensakin puolesta ensiluokkaisia. Jotenkin lopputulos jää kuitenkin hard rockiksi vähän turhan rennoksi. Osaamista löytyy. Ehkä biisin aihe ei vain sytytä yhtyeeseen tarvittavaa tunteen paloa.

facebook.com/aimometelivirallinen


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.