Demoefekti 21/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Escape From Cubicle Empire, The Shafts, Korpihauta ja CN-.
21.5.2024 19:11

ESCAPE FROM CUBICLE EMPIRE

Escape From Cubicle Empire on kahden veljeksen projekti, jonka vokaaliosuuksista vastaavat vierailevat artistit. Radicalilla vokalistina on Dogman Rukus, jonka energinen rap tuo mieleen vuosituhannen vaihteen rap rockin. Escape From Cubicle Empiren taustatkin ovat enemmän rockia kuin hip hopia, mutta konerumpujen takia ihan Rage Against the Machinea tai Limp Bizkitia vastaavaa potkua biisiin ei saada. Sävellyksenä ja sovituksena Radical on joka tapauksessa erittäin hyvä. Varsinkin bassolinjat toimivat mainiosti. Ja Dogman Rukus on erinomainen vokalisti.

instagram.com/efceband_official

THE SHAFTS

The Shafts kertoo toimineensa jo kaksi vuosikymmentä ja sen kuulee bändin otteessa. Soitto pelaa mainiosti ja soundit ovat ammattimaiset ja luontevasti bändin retroon rockiin sopivat. Varsinkin laulusuorituksen vintage-tyylinen särö kuulostaa autenttisen 60-lukuiselta. Vokalisti on muutenkin aivan erinomainen. Jos toteutus onkin hyvä, sävellyksenä The Unboxerissa ei ole hurraamista. Oikeastaan se ei edes ole varsinainen biisi, vaan taustamusiikkia farkkuvaatelähetyksen avaamisesta kertovalle videolle. Koko homman pointti jää vähän hämärän peittoon, mutta osaamista The Shaftsilta löytyy.

facebook.com/theshaftsband

KORPIHAUTA

Kuusamon Korpihauta kertoo tekevänsä vanhan liiton suoraviivaista black metalia. Ristit palamaan -biisissä onkin ysäribläkkikseen viittaavan primitiivinen äänimaailma. Mitään mankalla metsässä äänitettyä suhinaa se ei kuitenkaan ole, vaan pelkistetyt soundit ovat enimmäkseen aika hyvät. Lauluosuuksien miksaus on silti vähän epäonnistunut. Taka-alalle jätetyt vokaalit puurouttavat yleisilmeen ja vievät takovista rummuista voiman. Kitarointi on erittäin perinnetietoista ja instrumentaaliosioissa on hyvä satyriconmainen draivi. Lopulta tästä jää kuitenkin vähän retropastissimainen maku.

Korpihauta – Facebook

CN-

Oululainen CN- on perustettu 2021, mutta Dead or Aliven perusteella homma on edelleen vähän hakusessa. Soitto pelaa erinomaisesti eikä sovituksessakaan ole valittamista. Sävellyksellisesti melkein viisiminuuttiseen biisiin ollaan kuitenkin tunnuttu heittävän erilaisia osia aika sattumanvaraisessa järjestyksessä siinä toivossa että jotkut niistä toimisivat. Parhaimmillaan bändin melodiat ovatkin oikein hyviä, mutta kun biisin dynamiikka rikotaan joka kerta kun se alkaisi rakentua, on siitä vähän vaikea pitää.

instagram.com/cn_minus


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa