Demoefekti 22/2020

Shadows and Colors

Tällä kertaa Demoefektissä Shadows and Colors, Collusions, Kaarna ja The Escapist.

SHADOWS AND COLORS

Porin Shadows and Colors soittaa napakkaa alternative metalia. Medusa muistuttaa biisinä parinkymmenen vuoden takaista nu metal -aikojen Machine Headia, vaikka soundeiltaan vähän raskaampaa ja modernimpaa tavaraa onkin. Sävellyksenä vajaa neliminuuttinen biisi toimii moitteettomasti ja numetallisten säkeistöjen ja melodisten kertsien kontrasti luo hienosti energiaa. Dynamiikka on mainiota tasoa. Soitto ja soundit pelaavat erinomaisesti ja niin huudettu kuin puhdaskin laulu kuulostaa hyvältä. Kaikin puolin pätevää metallia ja kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/shadowsandcolors

COLLUSIONS

Helsingin Collusions on perustettu loppuvuodesta 2019, mutta se on jo nyt julkaisemassa ensimmäistä levyään. Korona-aika on siis käytetty työtä tehden. Hyvä niin, sillä kyllä bändin metalcore varsin hyvältä kuulostaakin. Soundit ovat rikkaat, monipuoliset ja varsin napakat. Soittokin pelaa moitteettomasti ja laulu sopii äänimaailmaan täydellisesti. Korjattavaakin silti vielä löytyy. Erinomaisesta sovituksestaan huolimatta Neurosis on sävellyksenä vähän yksiulotteinen ja unohdettava. Lisäksi mekaanisen tuntuiset rummut tekevät koko biisin läpi liian kliinisen vaikutelman ja jännitettä ei synny.

facebook.com/collusionsofficial

KAARNA

Saatekirjeensa mukaan Helsingin Kaarna pyrkii perinteisemmän ilmaisun sijaan luomaan tummilla melodioillaan modernin vision suomalaisesta kansanmusiikista. Kuontalon perusteella se tapahtuu lainaamalla amerikkalaisesta perinteestä. Biisin melodiat ja sointukulut muistuttavat esimerkiksi The Handsome Familyn Far From Any Roadia. Soundit ovat aika mielenkiintoiset ja tunnelmaa luodaan hyvin, mutta sävellyksellisesti Kuontalosta puuttuu punainen lanka. Kolmeminuuttinen biisi tuntuu selvästi kestoaan pidemmältä.

facebook.com/kaarnaband

THE ESCAPIST

Porin The Escapist soittaa sinfonista death corea. Käytännössä bändi yhdistelee modernia corea ja old schoolia sinfonista bläkkistä. Konsepti on toimiva ja Dreamcatcher on täynnä hyviä ideoita. Toteutus on kuitenkin aika horjuvalla pohjalla. Sävellyksenä biisi on selvää deathcorea, johon sinfonisia elementtejä ollaan yritetty puoliväkisin upottaa. Lopputulos on aika sekava. Biisin alkupuolella kaoottinen energia toimii, mutta kun kappaletta pitäisi alkaa kehittää johonkin suuntaan, hajoaa homma käsiin. Vaatii vielä vähän työtä, mutta ideaa ja osaamista löytyy.

facebook.com/theescapistfin


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.