Demoefekti 22/2017

Tällä kertaa Demoefektissä Kauriinpää, Kompost, Devil Creations ja Blue Eyed Sons.
3.6.2017 22:53

KAURIINPÄÄ

Kauriinpään vuoden takainenkin demo oli hyvä, mutta Laulajan Tiellä bändi on ottanut harppauksen eteenpäin. Biisi on sävellyksellisestikin yhtä erinomainen kuin soittonsa ja soundejensa puolesta. Laulajan Tien sointukulut ja melodiat ovat simppeleitä, mutta äärimmäisen tyylikkäitä. Bändin melankolinen country rock luo edelleen hienosti tunnelmaa, mutta tämä biisi menee entistä syvemmälle. Hyvin sävellettyä, soitettua ja tuotettua musiikkia sydämellä. Viikon paras.

facebook.com/kauriinpaa

KOMPOST

Kompostin death metal kuulostaa aika paljon uudemmalta Cannibal Corpselta. Soiton ja soundien puolesta Kompost on jenkkiveteraanien kanssa jo melkein samalla linjalla, mutta sävellyksellisesti on vielä vähän matkaa. Alle 3-minuuttiseksi biisiksi Vainoharhakuva koostuu aika monesta osasta. Yksittäin arvioituna jokainen osa toimii hienosti, mutta kokonaisuutena biisi ei ihan pysy kasassa. Erittäin hyvältä kuulostavaa ultrabrutaalia death metallia joka tapauksessa. Bändin logokin on tyylikäs. Facebookin perusteella Kompost etsii toista kitaristia.

facebook.com/kompostdm

DEVIL CREATIONS

Oulun Devil Creationsin thrashia voisi verrata viime vuosien Exodusiin ja Testamentiin, joskin Devil Creations tarjoaa vähän suoraviivaisempaa mättöä. Sävellykseen sen sijaan toivoisi lisääkin suoraviivaistamista. Ensimmäisen minuutin vievä intro ei tuo biisiin lisäarvoa eikä asiaa muutenkaan riitä koko biisin kahdeksaan minuuttiin. Riffit ovat kuitenkin hyviä ja soitto napakkaa.  Musiikkivideo on aika hassu. Aikuiset miehet murisevat hampaat irvessä selfiekepille.

facebook.com/devilcreationsband

BLUE EYED SONS

Blue Eyed Sonsin 70-luvun retroilu muistuttaa Wolfmotheria niin vahvuuksiensa kuin heikkouksiensakin puolesta. Wolfmotherin tapaan Blue Eyed Sons on kaivanut Animalsiin vain kaikkein pintapuolisimmat 70-luvun rockin vaikutteet standardiriffeistä Robert Plant -kiekumiseen. Niinikään Wolfmotherin tapaan soitto ja laulu pelaavat hienosti. Aika vaikea silti keksiä mihin kukaan tällaista halpakopiointia tällä vuosituhannella enää tarvitsee, mutta saatiinhan sitä Wolfmotheriakin myytyä.

facebook.com/BlueEyedSons


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa