Demoefekti 24/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Rare Breed, Shaken, Drug of Choice ja Event Relentless.
12.6.2024 20:52

RARE BREED

Tampereen Rare Breedilla on hyvä klassinen hard rock -soundi. Jos musiikillisesti nojataan 70- ja 80-lukujen kulta-aikoihin lievillä grunge-vivahteilla maustettuna, ottaa biisi sanoituksellisesti kantaa nykyajan yliviritettyyn ja aliempaattiseen ilmapiiriin. Soundit ja soitto ovat erittäin hyvää tasoa ja musiikkivideoonkin ollaan nähty vaivaa. Rare Breed tekee siis kaikin puolin ammattimaisen vaikutelman. Idle King on erittäin hyvä biisi ja kasvattaa kiitettävästi intensiteettiä loppuaan kohti. Kitaristin soitto on hienoa kuunneltavaa. Kirkkaasti viikon paras.

instagram.com/rare_breedband

SHAKEN

Shaken kertoo saatteessaan olevansa alternative / nu metal -tyylinen bändi Helsingistä. Autotuunatut vokaalit ja tuotannon yleisilme kuitenkin niputtavat bändin enemmän nu metal revival -linjalle kuin mihinkään ysärin lopun pomppumetalliin viittaavaan. Eipä siinä mitään vikaa. Miraclen riffit toimivat ja kertsin koukku on hyvä. Sitä tosin toistetaan kolmen ja puolen minuutin biisissä vähän liiankin monta kertaa ilman varsinaista variaatiota. Joka tapauksessa 2022 perustettu Shaken on jo löytänyt oman soundinsa ja on melodisesti ja sävellyksellisesti erittäin taitava bändi.

instagram.com/shakenfi

DRUG OF CHOICE

Pääkaupunkiseudun Drug of Choicen Harmaa lähtee liikkeelle jyräävän raskailla riffeillä. Soitto pelaa niin mainiosti etteivät demomaisen pelkistetyt sounditkaan juuri vähennä bändin tehoa. Täysi kymppi siis metallisesta ryttäyksestä. Laulusuorituksen alkaessa biisi kuitenkin lähtee jyrkkään alamäkeen. Osittain puhelaulettu laulusuoritus on soittoon verrattuna aika ponneton. Lisäksi on kumma ilmiö miten bändit joilla on heikoimmat sanoitukset aina tekevät lyric videoita. Itse biisissä ei ole tarpeeksi variaatiota melkein viiden minuutin kestoonsa.

facebook.com/DrugOfChoiceFinland

EVENT RELENTLESS

Tampereen Event Relentless on ennenkin lähettänyt modernia metalliaan Demoefektiin. Jokainen demo on edeltäjäänsä ammattimaisempaa jälkeä. Max Mortonin (Jinjer) miksaamaa Way to Youta ei soiton ja soundin puolesta oikeastaan voi enää demoksi kutsuakaan. Sen sijaan sävellyksenä geneerisen nu metalinen Way to You on aika päämäärätön, eikä siinä ole vahvaa koukkua. Biisinä se ei ole aiemman Let You Gon tasoa. Bändin perusongelma eli rallienglantimainen laulusuorituskaan ei myöskään ole juuri muuttunut. Teknisesti homma on kuitenkin aika täydellisesti hallussa.

facebook.com/eventrelentlessband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa