Demoefekti 25/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Beyond the Night, Nancy Tinkerbella & Tom Colt, Blind Mystic ja Alaston Satama.
24.6.2022 16:17

BEYOND THE NIGHT

Lahden Beyond the Nightin metalcoressa on räjähtävää energiaa ja sopivasti taiteellista kokeilullisuutta. Tyylikkäästi käytetyt sinfoniset elementit, konesoundit ja tempon muutokset pitävät kuuntelijan varpaillaan. U-käännöksiä tulee niin tiuhaan tahtiin ettei tarttumapintaa tahdo juuri jäädä. Jotenkin homma saadaan kuitenkin pysymään kasassa. Jokainen osa toimii itsenäisesti todella hyvin, soitto ja laulu ovat loistavaa tasoa ja soundit ovat täysin ammattimaiset. Mainio bändi ja kirkkaasti viikon paras. Miinusta ei tarvitse antaa mistään.

facebook.com/Beyondthenight.official

NANCY TINKERBELLA & TOM COLT

Jos Nancy Tinkerbella ja Tom Colt eivät kuulosta perinteisen suomalaisilta nimiltä, tavoittelee pari Kid and the Sheriff -biisilläänkin mahdollisimman amerikkalaista soundia. Biisi on onnistunut aika täydellisesti. Helisevät kitarat, tyylikkäät sointukulut ja sopivan retro lauluääni eivät ainoastaan tee autenttista old school jenkkicountry-tunnelmaa, vaan biisi on myös niin hyvä, että sen voisi kuvitella soivan vaikka arizonalaisessa country-radiossa. Laulusuorituksen rallienglanti on vähän kaksipiippuinen juttu, mutta ehkä muistutus bändin aidosta alkuperästä tuo siihen vain omaperäistä särmää.

facebook.com/cherryleebyrd

BLIND MYSTIC

Blind Mystic kertoo Smackin ja Hanoi Rocksin vaikuttaneen Cockroach Castle -biisiin vahvasti. Särökitarat murisevat heti alkuun todella tyylikkäästi. Kitarasoundi on erittäin hyvä ja soitto on korkeaa tasoa. Mukaan tulevat takovat rummut kuulostavat myös hyvältä ja tuovat sopivasti biisiin särmää ja rockia. Sävellyksenä Cockroach Castle on ihan mukiinmenevä. Kasarihenkinen kertsi on mainio ja mukaansatempaava, mutta kokonaisuutena biisi nojaa vähän liikaakiin vanhoihin perinteisiin ja kitarasoolossa olisi parantamisen varaa. Melodisempi laulaja voisi vielä nostaa projektin tasoa.

facebook.com/blindmystic

ALASTON SATAMA

Synkät sanat alkaa Ennio Morriconen Hyvät, pahat ja rumat -tunnaria lainaten, josta päädytään rockabillyn kautta therapy?maiseen riffiin. Jos kaikki tämä kuulostaa jo aika vapaamuotoiselta, vie laulusuoritus homman vielä seuraavalle tasolle. Tangomainen laulu kuulostaa kuin se olisi äänitetty peltitynnyrissä Nokia 3310:lla. Ja totta kai laulu on miksattu niin äänekkääksi, ettei varsin hyväsoundista taustaa sen alta juuri kuule. Ideoita, kokeilunhalua ja asennetta riittää, mutta toteutuksessa olisi vielä työtä.

facebook.com/Alaston-Satama


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa