Demoefekti 27/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Rendez-Vous, Kalervo Riviera, The Last Prophecy ja Memoira.
9.7.2022 19:10

RENDEZ-VOUS

Rendez-Vous on ollut kasassa jo 20 vuotta ja levyttänyt muunmuassa Warnerille. Kuten arvata saattaa, bändi soittaa yhteen todella luontevan kuuloisesti. Tyylikäs sovitus luo sopivasti jännitettä ja soundit ovat ensiluokkaista tasoa. Bändin suomenkielinen rock on autenttista ja orgaanista. Biisinä Tatuoitu Taivas on aivan erinomainen. Kertsi on mukaansatempaava ja tarttuva. Aika synkässä tekstissä on sydäntä ja aitoutta. Biisi kuulostaa ajattomalta, bändi soittaa erittäin hyvin ja vokalisti laulaa tunteella. Hieno bändi ja kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/Rentut

KALERVO RIVIERA

Helsinkiläinen trio Kalervo Riviera soittaa pelkistettyä suomenkielistä rockia. Sovitukseen ollaan jätetty vain täysin tarpeelliset elementit ja ne ollaan soitettu hyvin ja hyvillä soundeilla. Lundian toteutus on siis erittäin tyylikäs ja toimiva, joskin sävellyksen toistaessa itseään toivoisi sovitukseen ehkä vähän enemmän variaatiota. Sanoitukset ovat oikein hyvät, mutta biisi on yli kolmeminuuttisena lopulta vähän ylipitkä. Bändin minimalistinen ote toimisi vielä paremmin melodisemmalla laulusuorituksella.

facebook.com/KalervoRiviera

THE LAST PROPHECY

Espoon The Last Prophecy soittaa nopeatempoista ja energistä metallia. Bändi itse kertoo sijoittuvansa thrashin ja melodisen deathin välimaastoon, ja siitä saakin jo aika hyvän käsityksen tyylisuunnasta. Soitto on tiukkaa, riffit iskeviä ja sounditkin lauluosuuksien miksausta lukuunottamatta varsin hyvät. Laulun lisäksi ongelmaksi muodostuu musiikin arvattavuus. Vaikka riffit ja dynamiikan muutokset toimivatkin, ei lähes kuusiminuuttisessa Leave This Lifessa oikein ole mitään mitä ei jo oltaisi kuultu. Toisaalta bändi on perustettu vasta 2021, joten ongelma korjaantuu varmasti ajan myötä.

facebook.com/TheLastProphecyFi

MEMOIRA

Memoira soittaa kauhuelokuvamaisen dramaattista sinfonista metallia. Naislaulajan vahva ääni tuo vähän mieleen Djervin Agneta Kjølsrudin. Päällisin puolin homma on ihan hyvin kasassa. Soitto pelaa, soundit toimivat ja Phantom Insomniumin musiikkivideoonkin ollaan nähty tavallista enemmän vaivaa. Valitettavasti itse biisi on homman heikoin lenkki. Korean sovituksen alta ei löydy kovinkaan muistettavaa sävellystä.

jvragency.com/memoira


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa