Demoefekti 28/2023

15.7.2023 18:04

AMELOUK

Amelouk ei ole kaikkein helpointa musiikkia. Vaikka kyseinen sooloartisti onkin selvästi taitava laulaja ja melodisesti lahjakas, tuntuu Heliotrope biisinä kääntyvän aina päinvastaiseen suuntaan kuin olisi olettanut. Tunnelmiltaan esimerkiksi This Mortal Coilia ja CocoRosieta muistuttava biisi toimii kuitenkin erinomaisesti omilla ehdoillaan. Loppua kohden siitä alkaa saada jo otettakin. Kokeellista ja melko haastavaa musiikkia, mutta ehdottomasti vaivan arvoista.

amelouk.com

PLAAKSO

Plaakso on soittanut akustista rokkiaan noin yhdeksän vuotta. Yhteinen kokemus kuuluu bändin luontevassa soitossa ja itsevarmassa otteessa. Soitto pelaa ja soundit ovat ammattimaiset. Sävellyksenä Pubilainen on hyvä, joskin ehkä vähän ylipitkä. Kaikki osat eivät toimi yhtä hyvin kuin rauhallisen melodiset säkeistöt. Toimivat osat ovat kuitenkin niin mainioita, että bändille voi povata valoisaa tulevaisuutta. Hyvin soittava ja laulava, omaperäinen ja  autenttisen oloinen yhtye.

facebook/plaaksofinland

MOSAIC DAYS

Mosaic Days soittaa hitaasti tunnelmia maalailevaa rockia. Vahvasti aksentoitu englanninkielinen laulu tuo vähän mieleen Björkin. Sävellyksellisesti Mosaic Days on kuitenkin islantilaista artistia suoraviivaisempaa ja perinteisempää musiikkia. Vähän vuosituhannen vaihteen chill out -musiikin mieleen tuovat säkeistöt toimivat erittäin hyvin, mutta kertosäkeen anime-henkinen nostatus tuntuu jotenkin väkinäiseltä ja geneeriseltä. Laulajan ääni ei myöskään tunnu ihan riittävän kertsiin. Jos bändin nimeä kantava Mosaic Days -biisi ei ihan täysosuma olekaan, on se kuitenkin varsin lupaava alku.

mosaicdays.com

TUOMAS J.

Tuomas J mainitsee saatteessaan vaikutteikseen muunmuassa Eddie Van Halenin, Joe Satrianin ja Steve Vain. Näistä instrumentaali Aina muistuttaa sävellyksensä ja sovituksensa puolesta eniten Satriania, joskin loppupuolella kuullaan vinompia vaimaisia melodioitakin. Hitaasti rakentuva biisi pohjaa hyvin soitettuihin kitaramelodioihinsa. Vaikka Ainassa on paljon hyviä ideoita ja sopivasti variaatiota, ei se yllä ihan Satrianin tasolle biisin dynamiikassa. Lisäksi taustat jäävät hyväsoundiseen sähkökitaraan verrattuna vähän ohuiksi. Hyvää soittoa ja hyvä biisi joka tapauksessa.

Tuomas J. -Youtube


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa