Demoefekti 3/22: Rovaniemeläistä suomirockia, porilaista hard rockia sekä metallia ja elektrosoundeja kaupan päälle

Tällä kertaa Demoefektissä Jere Rostedt, Levian, Syvä Uni ja Lilli.
20.1.2023 13:30

JERE ROSTEDT

Rovaniemen Jere Rostedt soittaa pelkistettyä suomenkielistä rockia. Vähäeleisyydestään huolimatta Juhlimaan on aivan mainio sävellys. Sointukulut ovat omaperäisiä ja melankolisuudessaan luontevia. Kertosäe toimii myös erinomaisesti. Vaikka simppeleistä sähkökitarariffeistä ja rumpukompeista koostuva toteutus sopii biisiin, tuntuu äänimaailma lopulta kuitenkin ehkä vähän demomaiselta. Loppupuolen lyhyt instrumentaaliosio ei myöskään oikein istu sävellykseen. Joka tapauksessa hyvin laulettu, hyvin soitettu ja aivan poikkeuksellisen hyvin sävelletty biisi. Kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/jererostedtofficial

LEVIAN

Levian soittaa modernia suomenkielistä metallia. Biisin avaavat kulmikkkaat riffit ja minuutin paikkeilla mukaan tulevat tunnelmalliset soundit lupaavat hyvää, mutta laulun alkaessa biisi ottaa käsijarrukäännöksen. Toolin tai Gojiran tyylisen jännitettä nostavan ratkaisun sijaan laulu taistelee taustaa vastaan ja saa kokonaisilmeen tuntumaan vähän sekavalta. Karjuttu raskaampi kertsi on myös turhan geneerinen. Hyvät ideat ja omaperäisyys hukkuvat vähän kiireellä luodun kokonaisuuden sisään. Lahjakkuutta ja luovuutta kuitenkin selvästi löytyy, joten Levianin tulevaisuutta kannattaa tarkkailla.

instagram.com/levian.band

SYVÄ UNI

Syvä Uni on 90-luvun taitteessa perustettu bändi. Historia kuuluu niin pitkän kokemuksen kautta tulleesta sävellyksellisessä itsevarmuudessa kuin esimerkiksi Project Pitchforkia muistuttavissa elektronisissa ysärisoundeissa. Valo varjon takaa on pitkä ja hitaasti rakentuva biisi. Taitavasti rakennettu kappalerakenne kuitenkin tukee sävellyksen tunnelmaa ja perustelee yli viiden minuutin keston. Biisi on hyvä ja laulusuorituksessa on todella paljon tunnetta. Ainoa valituksen aihe on demomainen ja kotikutoinen äänimaailma. Iso sävellys ansaitsisi vähän isomman toteutuksen.

www.syvauni.com

LILLI

Porin Lilli soittaa melodista hard rockia. Päällisin puolin bändillä on homma hanskassa. Soitto pelaa, soundit ovat ammattimaiset ja bändi on tehnyt Back to Lifea varten perinteisen musiikkivideonkin iänikuisten lyric videoiden sijaan. Jos Lilli on ottanut toteutuspuolen enemmän kuin tosissaan, on varsinainen asia eli itse biisi jäänyt vähemmälle huomiolle. Back to Lifen kitarariffit tuntuvat vähänkään 80-luvun metallia kuunnelleelle aikamoiselta kierrätykseltä. Biisi toimii vähän heikosti sanoituksen ja laulusuorituksenkin puolesta. Hyvä tekninen osaaminen pitäisi saada parempaan käyttöön.

facebook.com/lillitheband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa