Demoefekti 31/2018

Rustoga

Tällä kertaa Demoefektissä Rustoga, Late Acid Cane, Blue Eyed Sons ja Glass Wipe.

RUSTOGA

Rustoga tekee minimalistista elektronista musiikkia. Artisti kertoo aloittaneensa aggressiivisemmasta musiikista ja siirtyneensä ambientimpaan. Se näkyy monella tapaa. Ensinnäkin, biisi perustuu pääasiallisesti lauluun, melodiaan ja sanoihin biittien sijaan. Toisekseen kappaleessa on synkkää, aggressiivista energiaa jonka ansiosta se varmasti vetoaa elektron kuuntelijoiden lisäksi metallifaneihin. Laulussa on rock-henkistä rosoisuutta. Minimalistisen tyylikkäässä biisissä ei ole mitään ylimääräistä niin sävellyksellisesti kuin sovituksellisestikaan. Omaperäistä ja erinomaista musiikkia.

facebook.com/Rustoga

LATE ACID CANE

Kuopion Late Acid Cane yhdistelee musiikissaan Black Sabbathin ja Led Zeppelinin tyylistä 70-luvun metallia ja Built to Spillin kaltaista 90-luvun alternative metalia onnistuneesti. Kuvauksesta huolimatta lopputuloksena ei ole grungea, koska Late Acid Canen ote on aika progressiivinen. Biisistä löytyy monia erinomaisia melodioita ja koukkuja, mutta lopulta se on kuitenkin kokonaisuutena vähän liiankin vapaamuotoinen. Monipuolisuudestaan huolimatta The Fall jää dynaamisesti aika yksitahoiseksi.

facebook.com/LateAcidCane

BLUE EYED SONS

Blue Eyed Sons soittaa nykyaikaan päivitettyä versiota Led Zeppelinin 70-luvun rockista. Wolfmotherin kaltaiselta täysin sieluttomalta kierrätykseltä vältytään, koska Blue Eyed Sons ei kopioi esikuviaan aivan suoraan. Kauheasti omia ideoita bändillä ei kuitenkaan ole ja riffit ollaan kaikki kuultu jossain ennenkin. Kitaransoitto on sooloja myöten todella hyvää laatua ja alkuaikojen Smashing Pumpkinsia muistuttava fuzz-soundi on hienoa kuunneltavaa. Toteutus on erittäin hyvä, mutta uuden taiteen pitäisi olla jollain tasolla uutta.

facebook.com/BlueEyedSons

GLASS WIPE

Mikähän siinä on, että huonoiten englantia osaavien bändien täytyy aina tehdä biiseistään lyric videoita? Kemin Glass Wipe soittaa vähän Alkaline Trion tai Therapy?:n tyylistä melodista ja punkahtavan raskasta englanninkielistä rockia. Soitto ja soundit ovat hyvää tasoa ja biisissä on tarttuvia melodioita. Sanoitukset ovat kuitenkin niin luokattoman huonot ja sekavat, että pilaavat kappaleesta nauttimisen. Laulajan ääni on oikein hyvä ja musiikkiin sopiva, joten ehkä suomeksi vaihtaminen olisi paras ratkaisu.

facebook.com/glasswipe


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.