Demoefekti 36/2023

Demoefektissä tällä kertaa Paint a Planet, The Shafts, Mikael Burke ja Atte K.
10.9.2023 12:24

PAINT A PLANET

Tampereen Paint a Planet soittaa tarttuvaa melodista metallia. Ensiriffeistä saa In Flamesin tai At the Gatesin tyylisen ruotsisoundin vaikutelman, mutta emomaisen nasaalisen laulun alettua Paint a Planet lähtee amerikkalaiseen ja rockimpaan suuntaan. Bändi on myös selvästi kiinnostuneempi melodioista ja kertseistä kuin raskaista riffeistä. Lopputuloksena on kiitettävän omaperäinen soundi. I Am the Sun on moitteettomasti soitettua ja laulettua, täysin ammattimaisesti tuotettua metallia. Melkein kuusiminuuttinen biisi ei täysin perustele kestoaan, mutta muuten erittäin vakuuttava esitys.

instagram.com/paintaplanet

THE SHAFTS

Pääkaupunkiseudun The Shafts on soittanut yhdessä jo vuodesta 2005, ja vastaavasti bändi soittaa erittäin luontevasti yhteen. Bändin genreä on vähän vaikea määrittää. Laserskaterin perusteella The Shafts yhdistelee jackwhitemaista retroilua The Rolling Stonesin rentoon rockiin ja Queens of the Stone Agen kulmikkaimpaan materiaaliin kokeellisella otteella. Laserskaterin parasta antia ovat saumattomat tunnelmien, rytmien ja tempon muutokset. Lopulta alle kolmeminuuttiseen biisiin ollaan kuitenkin ympätty vähän liikaa osia ja keskitytty liian vähän varsinaiseen sävellykseen.

facebook.com/theshaftsband

MIKAEL BURKE

Mikael Burke kertoo saatteessaan soittaneensa nuoruusvuosinaan kitaraa erinäisissä bändeissä, ja julkaisevansa nyt omalla nimellään täysin itse tekemäänsä musiikkia. Metallibändeissä soittaen vietetyt vuodet kuuluvat I’m Lost Without Youn erittäin onnistuneessa jenkkityyppisessä metallisävellyksessä. Burken paikoin särkyvä ja käheä lauluääni on myös todella hyvä ja löytää hienosti biisin emotionaalisen ytimen. Valitettavasti myös täysin itsenäisesti tuotetun musiikin tekotapakin paistaa läpi. Kitarasoundeissa olisi parannettavaa, rummut kuulostavat mekaanisilta ja miksaus on vähän tasapaksu.

instagram.com/burkemikael

ATTE K

Jos olet ikinä miettinyt miltä goottisuomirock kuulostaisi, tarjoaa Atte K:n The Night is Now vastauksen. Suomirockin melodioita ja sointukulkuja yhdistellään synkän romanttiseen englanninkieliseen duettolauluun. Soundeiltaan The Night is Now tekee vähän kotikutoisen ja demomaisen vaikutelman. Laulusuorituksiakin rokottaa tasapaksuus ja ponnettomuus. Vaikka toteutus jääkin aika pahasti puolitiehen, on biisi kuitenkin ihan hyvä. Projekti vaikuttaa silti olevan vielä varsin alkuvaiheissaan.

instagram.com/itsatte


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa