Demoefekti 36/2017

Tämän viikon Demoefektissä I Revolt, Green Light District, MPR ja NMC.

I Revolt

I REVOLT

Keravan I Revolt soittaa Lamb of Godin mieleen tuovaa raskasta groove metalia. Soitto on tarkkaa ja hyvää ja soundit sopivan tuhdit. Laulajalla on poikkeuksellisen hyvä ääni. Biisinä The Draw toimii erittäin hyvin, mutta on siinä silti mukana muutama tarpeetonkin osa. Melodiset kitaraosuudet laskevat intensiteettiä turhaan. Kolmeminuuttiseksi pelkkää mättöä sisältäväksi karsittuna tämä olisi erinomainen kappale. Agressiivisimmillaan I Revoltin intensiteetti on todella vaikuttavaa. Bändin kannattaisi keskittyä jyräämiseen ja jättää suosiolla hengähdystauot pois.

facebook.com/IRevoltband

GREEN LIGHT DISTRICT

Musiikillisesti Green Light Districtin Hold Back on kuin Eminemiä 8 Milen tai Recoveryn positiivisilla viboilla. Biisi on tarttuva ja siinä on hyvä energia. Räppäys on kuitenkin lähempänä Limp Bizkitin Fred Durstia ja siten liian simppeliä niin sanoitusten kuin rytmienkin puolesta tällaiseen biisiin. Vaikka Hold Backia ei lopulta voi kiinnostavuudessa verrata Eminemiin, on siinä kuitenkin selvästi enemmän onnistunutta kuin epäonnistunutta. Biisissä on hyviä koukkuja ja dynaamisesti se toimii loistavasti. Jos vokalistit haastaisivat itseään enemmän, voisi tässä olla aineksia vaikka mihin.

facebook.com/gldmusic

MPR

Porin MPR tekee vakavamielistä hip hopia. Elä Älä -biisissä puhutaan isoista asioista positiivisella asenteella, mutta myös vähän liian saarnaten. Taustat ovat todella hyvät. Tyylikkäät, dramaattiset ja tasapainoisesti miksatut. Vokalistien äänet ovat toisiinsa nähden erilaiset ja tukevat toisiaan ja biisin soundeja hyvin. Molemmilla räppäreillä on itsevarmat ja vahvat äänet, mutta rytmit ovat välillä vähän epäluonnollisia ja teennäisiä. Kiinnostava kollektiivi, mutta positiivisesta asenteesta pitäisi päästä eroon.

facebook.com/MPRvirallinen

NMC

Blink-182:a tuntemattomille NMC saattaisi iskeä kovaa. Relationshit on melodisesti hyvä biisi ja täynnä tarttuvia koukkuja. Pop punk -soundeja maustetaan pienillä mutta todella toimivilla tuotannollisilla kikoilla. Valitettavasti kaikki mikä tässä on erinomaista on varastettu Blink-182:lta. Tämän biisin osalta ei voida puhua inspiraation saamisesta tai kunnianosoituksesta. Sen verran suorasta kopioinnista on kyse. Laulajan ontuvaa englanninkielen osaamista lukuunottamatta tässä kuitenkin kaikki toimii todella hyvin. Kunhan bändi soittaa kauemmin yhdessä, alkaa varmasti oma ääni löytyä.

facebook.com/NoMoreClothes


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.