Demoefekti 37/2018

Surplus

Tällä kertaa Demoefektissä Surplus, Chainline, Konkuered ja 22Shots.

SURPLUS

Muuramen Surplus on alternative rockia soittava duo. Kahden hengen bändinä sävellys on minimalistista. Toki sovituksessa on enemmän kuin vain yksi kitara ja rummut, mutta …to Bits toimisi varmasti livenä ilman lisäsoittajiakin. Bändissä on vähän esimerkiksi Placebon tai Shellacin tapaista suoraviivaista 90-luvun fiilistä. Sävellys on erittäin hyvä. Isoja kertosäkeitä tai koukkuja ei haeta, mutta melodisesti ja dynaamisesti biisi on tasapainoinen ja itsevarma. Soundit toimivat moitteettomasti. Soitto ja laulu pelaa. Viikon paras.

facebook.com/surplusmusic

CHAINLINE

Pirkanmaan Chainline yhdistelee musiikissaan erilaisia melodisen metallin tyylejä intron Linkin Park -syntikoista laulun Iron Maiden -melodioihin. Soundit ovat modernit ja napakat, joskin ehkä vähän tukevampaa bassoa toivoisi. Lopputulos kuulostaa kuin vähemmän rytmikkäältä ja mahtipontiselta Disturbedilta. Jos äänimaailmaan ja dynamiikkaan kaipaisi vielä lisää iskua, ei sävellyksessä ja sovituksessa ole valittamista. Melodiat ovat tarttuvia ja omaperäisiä ja bändi saa vaikutteensa mahtumaan samaan biisiin täysin luontevasti.

facebook.com/chainlineband

KONKUERED

Helsingin Konkuered soittaa trendikkään kulmikasta alternative metalia. Soundit ja soitto ovat erinomaista laatua. Sovituksessa on myös todella hyviä hetkiä. Valitettavasti bändin tyylitelty nimi kuvastaa sen englannin kielen hallintaa. Sanoitukset koostuvat toistensa kanssa ristiriitaisista kliseistä, joissa ei ole mitään selkeää kantavaa ajatusta. Sävellystäkin vaivaa sama päämäärättömyys. Halosin viiteen ja puoleen minuuttiin mahtuu monta itsenäisesti erittäin hyvin toimivaa osiota, mutta ne eivät oikein muodosta minkäänlaista kokonaisuutta. Osaamista löytyy. Vähän enemmän harkintaa toivoisi.

facebook.com/konkueredofficial

22SHOTS

Hämeenlinnan 22Shots kertoo biossaan olevansa punk / rock -yhtye, mutta Endless Dreamin perusteella liikutaan enemmän metallin tontilla. Melkein viisiminuuttinen biisi on huolella sävelletty ja sovitettu, mutta lopulta kuitenkin vähän ylipitkä. Variaatiota on aika vähän ja esimerkiksi alkeellisen kitarasoolon olisi voinut jättää kokonaan pois. Äänimaailmakin voisi olla selkeämpi. Melodisesti biisi on kuitenkin erittäin hyvä ja melankolista tunnelmaa luodaan tehokkaasti.

facebook.com/22Shotsband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.