Demoefekti 37/2020

Aino & Hajonneet

Demoefektissä Aino & Hajonneet, Awaken Circle, Pyhä Sylvi ja Hiitola Unholy Creatures.

AINO & HAJONNEET

Aino & Hajonneet soittaa kasarityylistä melodista punk rockia. Hullui unelmii -biisissä lauletaan kesästä 96, mutta sävellyksenä se tuo mieleen Candy Apple Greyn aikaisen Hüsker Dün ja vuoden 86. Melankoliset sanoitukset ja mukaansatempaavan tarttuva biisi luovat täysin vastustamattoman yhdistelmän. Kolmeminuuttinen napakka sävellys on myös aika täydellisesti rakennettu. Ei tuntuisi ollenkaan oudolta jos tästä biisistä joskus tulisi klassikko, jota lauletaan kännissä karaokessa. Upea biisi. Tämän viikon paras jos ei koko vuoden.

facebook.com/ainojahajonneet

AWAKEN CIRCLE

Turun Awaken Circlen raskaassa progressiivisessa metallissa liikutaan peripherymaisesti puhtaan laulun ja death metal -vokaalien välillä. 8-kieliset kitarat murisevat animalsasleadersmaisen matalina. Djent-bändille ominaisesti soitto on erittäin teknistä ja taitavaa. Laulajakin suoriutuu erinomaisesti niin melodisista kuin karjutuistakin osuuksista. Defragment on viisiminuuttisena aika pitkä biisi, mutta sävellys pysyy hyvin kasassa ja mielenkiintoa pidetään yllä toimivilla breakdowneilla. Ei tässä oikein mistään pääse valittamaan. Erinomainen yhtye.

facebook.com/Awakencircle

PYHÄ SYLVI

Helsingin Pyhä Sylvi kertoo saatteessaan olleensa kasassa jo vuodesta 2009. Pitkä inkubaatio kuuluuu Pyhät tiet -biisissä sävellyksellisesti. Melkein kuusiminuuttinen kappale rakentuu todella luontevasti ja venytettyä loppua lukuunottamatta siinä ei ole mitään ylimääräistä. Että Pyhä Sylvi kuulostaa niin paljon Sielun Veljiltä kääntyy kuitenkin bändiä vastaan. Vertailussa Alangon bändiin Pyhä Sylvi häviää joka osa-alueella. Vaikka soitto pelaa moitteettomasti ja kaikesta paistaa läpi ammattitaito, olisi soundeissa vielä parantamisen varaa. Varsinkin kitarat kuulostavat demomaisilta.

facebook.com/psylvi

HIITOLA UNHOLY CREATURES

Hiitolalaiset kutsuvat musiikkiaan muinaismetalliksi. Akustisesta Hämärän lapsesta ei metallisuus käy ilmi, mutta aggressiivisuutta loitsunomaisesta biisistä ei kuitenkaan puutu. Unholy Creaturesit taitavat olla vähän hämäriä lapsia, jos musiikkivideolla nähdyistä kynttilöistä tehdyistä pupunkorvista päätellään. Vaikka omaperäisyyttä riittäisi useampaankin bändiin, ei se vielä riitä. Hämärän lapsen melodioissa on kiinnostavaa lyciamaista melankoliaa, mutta äänekkääksi miksatusta puhelaulusta jää vaivaantunut tunne. “Mistä on roato roiskattu” esitetään “miksei tiskit oo jo tiskattu” -tyyliin.

facebook.com/hiitolaunholycreatures


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.