Demoefekti 41/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Yoki, Diskreator, Portland Convoy ja Grant Wood Company.
15.10.2023 17:11

YOKI

Saatteensa perusteella oululainen Yoki on urallaan tavallista Demoefekti-bändiä pidemmälle edennyt. Sen ensimmäisen levyn on tuottanut Edu Kettunen ja se on muunmuassa lämpännyt Maiju Vilkkumaata. Haaskalinnut tekeekin niin soundiensa kuin sävellyksensäkin puolesta heti ammattimaisen vaikutelman. Kasarihenkinen biisi on täynnä hyviä melodioita ja koukkuja. Sen kolmeen ja puoleen minuuttiin myös mahtuu hyviä dynamiikan muutoksia ja se on todella taitavasti ja tunteella laulettu. Mistään ei tarvitse valittaa. Toivottavasti Yoki jatkaa matkaansa ylöspäin. Kaikki edellytykset siihen ainakin on.

instagram.com/yokivirallinen

DISKREATOR

Tampereen Diskreator soittaa suomenkielistä death metalia. Tempot ovat hitaita ja riffit murskaavan raskaita. Vokalistin death metal -örinä on erinomaista ja melkein kuusiminuuttinen Jälkeenjäänyt sivilisaatio toimiikin parhaiten raskaiden säkeistöjensä aikana. Sävellys ei kuitenkaan oikein toimi kokonaisuutena. Melkein minuutin mittaisen intron lo-fien elektronisten soundien tarkoitus ei avaudu, ja kappaleessa on muutenkin osia ainakin kolmeen muuhunkin biisiin puhtaasta laulusta, karjumisen kautta Tool-tunnelmointiin. Enemmän ei aina ole enemmän.

facebook.com/diskreatorband

PORTLAND CONVOY

Portland Convoy julistaa saatteessaan haluavansa Rival Sonsin tai Greta Van Fleetin tapaan tuoda takaisin jo välillä kuolleeksikin julistetun perinteisen rock-musiikin. Valitettavasti Sky Is Not the Limitiä kuunnellessa kuitenkin muistuu mieleen lähinnä Silver Jewsin Tennesee-biisi ja sen lyriikat “punk rock died when the first kid said ‘punk’s not dead.’” Allekirjoittaneen korviin mainitut Rival Sons ja Greta Van Fleetkin kuulostavat aika laimeilta, joten ehkä en vain ole kohdeyleisöä. Joka tapauksessa Portland Convoy tarvitsisi vielä selvästi ammattimaisempaa otetta ja parempia soundeja.

facebook.com/portlandconvoy

GRANT WOOD COMPANY

Turkulais-helsinkiläinen Grant Wood Company yhdistelee melankolisia suomirock-sointukulkuja indie-americanaan. Americana-fiiliksiä haetaan Ok, Finessa välillä vähän liiankin väkinäisesti “lordy lord” -tyylisine lyriikoineen. Paikoin bändi löytää toimivia The Killersin tapaisia (ja alunperin Bruce Springsteeniltä vietyjä) koukkuja, mutta enimmäkseen Grant Wood Company jättää aika falskin ja pastissimaisen olon. Pelkistetty rumpukonebiitti myös tuntuu enemmän olosuhteiden pakottamalta kuin taiteelliselta valinnalta. Bändi tarjoaa valonpilkahduksia, mutta työtä riittää vielä.

facebook.com/grantwoodcompany


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa