Demoefekti 48/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Beyond the Night, Hattara, Kapina ja Bambikäärme.
1.12.2023 13:43

BEYOND THE NIGHT

Lahtelainen Beyond the Night on ottanut käsittelyynsä Soilworkin Stabbing the Draman. Kun Soilworkissa keskimäärin toteutus on parempi kuin biisit, on Stabbing the Drama aika haastava valinta coveriksi. Kuten arvata saattaa, eivät Beyond the Nightin rummut kuulosta paremmilta kuin Dirk Verbeurenin. Lahtelaiset ovat kuitenkin modernisoineet jo melkein 20 vuotta vanhan biisin erittäin toimivasti. Beyond the Nightin yleisilme on myös Soilworkia raskaampi. Lahtelaisten versio on riittävän erilainen ja omia dynaamisia ratkaisuja luova että se on alun epäluuloista huolimatta erinomainen cover.

facebook.com/Beyondthenight.official

HATTARA

Reilu kymmenen vuotta sitten Pains of Being Pure at Heart yhdisteli shoegaze revivalia ja Smashing Pumpkinsin tyylistä indie rockia hienoksi unenomaiseksi pop-musiikiksi. Samoilla linjoilla jatkaa Helsingin Hattarakin. Suomenkielinen laulusuoritus on kuitenkin enemmän Vivian Girlsin tyylistä siloittelematonta indie-ilmaisua. Helle on simppeli biisi simppelillä sovituksella ilman turhia osia. Kappale on hyvin sävelletty ja sisältää erittäin mukaansatempaavan kertosäkeen. Kun soitto, laulu ja soundit ovat kaikki korkeaa laatua, voi Hattaraa suositella mainittujen bändien ystäville. Ja muillekin.

linktr.ee/hattara

KAPINA

Lahden Kapina soittaa vanhan kunnan punkia. Laulusuoritus vaihtelee sujuvasti Jello Biafran tyylisen kiekumisen kautta tavallisemman punk-vokalisoinnin kautta aika hooseehenkin karjumiseen. Laulaja on Kapinan valttikortti, mutta kyllä soitto pelaa täysin moitteettomasti muunkin bändin puolesta. Biisinä Viimeinen Kiinalainen sen sijaan on vähän epätasainen. Vaikka hyviä melodioita ja toimivaa mättöä riittää, tuntuvat biisin eri osien väliset saumat selvästi vähemmän luontevilta kuin laulutyylin muutokset. Hyvä biisi ja erinomainen kertsi kuitenkin.

instagram.com/kapinaband

BAMBIKÄÄRME

Sastamalan Bambikäärmeen The Serpent and the Deerin falsettilaulettu pop tuo mieleen Sufjan Stevensin niin sävellyksen kuin toteutuksenkin puolesta. Minuutin kohdalla biisi kuitenkin pelkää kyllästyttävänsä yleisönsä ja yrittää laittaa metallivaihteen silmään. Rokimpi osio tuntuu väkinäiseltä niin sovituksen, soundien kuin laulunkin puolesta. Vaikka biisi palaa intron hyvin toimivaan pop-osioon, on kappalerakenne jo tuhottu ja homma ei enää toimi. Kun kitarasoolokin on vielä täysin irrallinen osio, jää sävellys aika sekavaksi. Potentiaalia tässä on, mutta vielä Bambikäärme ei toimi.

instagram.com/bambikaarme


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa