Demoefekti 50/2016

Tämän viikon Demoefektissä Introvertigo, Nununu, Concrete Apes ja Daggerplay.

Introvertigo

INTROVERTIGO

Turun Introvertigo soittaa omaperäistä post rockia. Vaikutteita on otettu laajalla skaalalla Deafheavenin kaltaisesta modernista black metalista Frank Zappan instrumentaaleihin. Dealissa eri ainekset saadaan sekoitettua tasapainoisesti ja luonnollisesti. Biisissä on paljon eri osia ja soundeja, mutta mikään ei tunnu teennäiseltä tai päälleliimatulta. Soitto on erittäin hyvää ja soundit aivan erinomaiset. Jos jostain pitäisi valittaa niin kuiskatut lauluosuudet tuntuvat vähän liian varovaisilta. Joka tapauksessa kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/Introvertigo

NUNUNU

Nununun biisi on livetaltiointi joten soundeja ei pääse kunnolla arvioimaan, mutta kuulostaa kyllä sähköpianoa lukuunottamatta puhelimen/videokameran mikrofoninkin läpi erittäin hyvältä. Nununu esiintyy hyvällä itseluottamuksella yksin samplereiden ja loopereiden kanssa. Biisin jännitettä ei ehkä kannattaisi katkaista ilmoittamalla yleisölle välillä, että siinä soitetaan vain yhtä nuottia, mutta tuota paria sekuntia lukuunottamatta Nununun esitys on erinomainen. Biisi on hyvin sävelletty ja dramaattinen ja Nununu laulaa sen selvästi sydämestä.

facebook.com/nununuofficial

CONCRETE APES

Concrete Apesin Demons kuulostaa sävellyksenä erittäin paljon Danzigin ensimmäisiltä levyiltä. Valitettavasti tuottajana ei ole ollut Rick Rubin, ja Apesin soundit ovat Danzigia selvästi sekavammat ja melko demomaiset. Turhista kitaraefekteistä ja muusta ylimääräisestä kaaoksesta kannattaisi ehkä luopua. Biisinä Demons on hyvin sävelletty ja toimiva, mutta ongelmaksi muodostuu liian vahva Danzig-yhteys. Vaikka biisi onkin hyvä, ei se ihan Danzig-tasolle yllä, eikä siinä ole tarpeeksi omaa.

facebook.com/concreteapes13

DAGGERPLAY

Helsingin Daggerplay soittaa Dropkick Murphysin tyylistä rallatuspunkia. One Mile Town on kyllä tarttuva biisi, mutta vahvaa melodiaa tai syvyyttä siinä ei ole. Daggerplay soittaa hyvin ja soundit ovat tasapainoiset. Kurjasta tuppukylästä pois haluamisesta kertova biisi ei kuitenkaan taida olla tarpeeksi omaperäinen tai iskevä viemään Daggerplayta maailmalle. Englannin ääntäminen on sitä luokkaa, että bändi ehkä pystyisi ilmaisemaan itseään paremmin suomeksi laulaen.

facebook.com/daggerplay


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.