Demoefekti 5/2017

Tällä viikolla Demoefektissä Koura & TBI, Roisto, Trio Pussit ja Itämeri Yhtye.

Koura & TBI

KOURA & TBI

Jyväskylän Koura & TBI esittää maanista suomenkielistä hip hopia. Taustat ovat dramaattiset ja hyväsoundiset. Räppääminen on notkeaa ja luontevaa ja biisi on erittäin hyvä. Demolaarin perusteella suomirap on nousemassa muita genrejä kiinnostavammaksi uudessa suomalaisessa musiikissa. Siinä missä monet metal- ja rock-yhtyeet säveltävät aika konventionaalisia biisejä, on Hirttoköysiradassa simppeli, mutta luova ja dynaamisesti loistavasti toimiva kappalerakenne. Biisissä on hyvät melodiat, hyvä energia ja hyvä itseluottamus. Lisää, kiitos.

facebook.com/kouratbi

ROISTO

Kemin Roisto on toiminut jo vuodesta 2006 lähtien ja sen kuulee myös Myrskyn yllä -biisistä. Niin sävellyksen kuin sovituksenkin puolesta kaikki on täysin saumatonta. Riffit tukevat laulua täydellisesti. Kertosäe on erinomainen; mieleenpainuva, mutta ei väkinäisen tarttuva. Siinä on Tästä asti aikaa -tyylisen klassikon tuntua. Sounditkin ovat ammattitaitoiset, mutta eivät erityisen kiinnostavat. Jos ne eivät laske biisin tasoa, eivät ne sitä nostakaan. Itse sävellys on kuitenkin niin poikkeuksellisen hyvä, että se ansaitsisi vielä paremman miksauksen.

facebook.com/roisto1

TRIO PUSSIT

Itä-Helsingin Trio Pussit soittaa Cop Shoot Copin tai Whirlwind Heatin tapaan kitaratonta raskasta rockia. Sovituksellisesti kaksi basistia riittää Trio Pusseille mainiosti ja biisi on erittäin hyvä ja tunteella esitetty. Publicimagelimitedmainen kertosäe on erinomainen ja nihilistisen biisin sanoitukset ovat hauskan synkät. Soundit voisivat olla raskaammat, mutta kun vastaan tulee näin omaperäinen, lahjakas ja tunteella soittava bändi, ei kannata liikaa valittaa.

facebook.com/TrioPussit

ITÄMERI YHTYE

Kotkan Itämeri Yhtye soittaa Therapy?n tyylistä simppeliä raskasta rockia. Työn orjat on taitavasti sävelletty ja soitettu, mallikkaasti toimiva rockbiisi. Soundit ovat tuhdit ja soitto ja laulu hyvää. Jos miinusta pitää jostain antaa, niin siitä ettei biisissä ole mitään mitä ei olisi jo ennen kuultu. Mutta kyllä näin hyvälle perusrockille aina on tarvetta. Vaikka biisi on näinkin alle kolme minuuttia, voisi sovitusta vieläkin ehkä tiukentaa. Ei tällainen ryttäysbiisi sooloja kaipaa.

facebook.com/itameriyhtye


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.