Demoefekti 52/2016

Vuoden viimeisessä Demoefektissä mukana The Overthrown, Cross The End, Wide Wide ja Halfway Joe.

The Overthrown

THE OVERTHROWN

Primus Inter Pares alkaa melkein minuutin pituisella humppaintrolla. Biisin varsinaisesti startatessa alkaa Helsingin The Overthrownin thrash kuulostaa erittäin hyvältä. Vahvasti Slayeria muistuttava biisi deathmetallimmalla laulusuorituksellaan on poikkeuksellisen hyvä ja kertosäkeen huudatuksessa on vahvasti tunnetta mukana. Soundit ovat erinomaiset ja soitto toimii moitteettomasti. Sävellyksenä biisi on yksi parhaista Demolaarissa vastaantulleista. Ilman introakin pärjäisi, mutta ei näin hyvästä biisistä kannata valittaa. Viikon paras.

facebook.com/theoverthrownband

CROSS THE END

Helsingin Cross The End soittaa metalcorea. Soundit ovat selkeät ja toimivat, mutta genreen nähden vähän laihat. Mirror ei ole korostetun tarttuva, mutta biisin koukut iskevät uusien kuuntelukertojen myötä aina vain paremmin, joka on ehdottomasti hyvän kappaleen merkki. Sävellys on sopivan pelkistetty, mutta ei kaavamainen. Soittokin on erittäin toimivaa. Vielä paremmilla soundeilla tämä voisi kilpailla Amerikankin metalcorebändejä vastaan, mutta näinkin jo todella hyvä.

facebook.com/crosstheendofficial

WIDE WIDE

Wide Widen alternative rock tuo mieleen Sunny Day Real Estaten 90-luvun lopun mestariteokset. Ei Wide Wide SDRE:lle vertailussa pärjää, mutta erittäin hyvä biisi Red Giant (tai sen ensimmäinen puolisko) joka tapauksessa on. Bändin suurin ongelma on epädramaattinen laulaja. Emo rock joka ei välitä tunteita ei toimi. 10-minuuttinen Red Giant on käytännössä kaksi 5-minuutin biisiä peräkkäin. Niistä ensimmäinen toimii selvästi paremmin. Loppupuolen päämäärätön instrumentaalibiisi tuntuu vähän tarpeettomalta. Joka tapauksessa soundit ovat kohdallaan, soitto hyvää ja alkupuolen biisi toimii.

facebook.com/widewidemusic

HALFWAY JOE

Viitasaaren Halfway Joe soittaa esimerkiksi Therapy?:n ja Foo Fightersin kaltaista alternative rockia. Soundit ovat pelkistetyt, mutta toimivat. Soitto on napakkaa ja laulajan ääni hyvä. Halfway Joe soittaa kikkailematta hyvää perusrockia. Snake In A Bottlessa kaikki tehdään pätevästi, mutta biisin loputtua siitä ei jää mitään mieleen. Koukut saisivat olla tarttuvampia ja groovet raskaampia. Potentiaalia bändissä selvästi kuitenkin on.

facebook.com/halfwayjoeband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.