Demoefekti 53/2020

Panssarituho

Demoefektissä Panssarituho, Bad Apples, Kituma ja Groupie High School.

PANSSARITUHO

Panssarituhon keskitempoinen death metal tuo mieleen Six Feet Underin ensimmäiset levyt. Riffit toimivat, soitto pelaa ja matalalle miksattu örinälaulu sopii kokonaisuuteen. 2019 perustetun bändin soundit ovat silti vielä vähän demomaiset. Vaikka raa’at soundit toisaalta sopivatkin bändin brutaaliin ja suoraviivaiseen menoon, voisi vähän tukevampi äänimaailma tuoda vielä lisää iskua. Kitarasoolo tuntuu vähän ylimääräiseltä, mutta muuten sävellys on erinomainen ja tarkoituksenmukainen. Hieno bändi.

facebook.com/Panssarituhoband/

BAD APPLES

Keski-Uudenmaan Bad Apples kertoo saatteessa aloittaneensa Guns N’ Roses -tribuuttina. Vaikka Rabbit Hole on bändin omaa tuotantoa, kuulee GNR:n vaikutteet selvästi svengaavissa riffeissä ja kiekuvassa laulussa. Soitto pelaa mallikkaasti ja laulajan ääneessä on sopivasti auktoriteettia. Teknisestikin laulusuoritus on vakuuttava. Biisi seuraa kasarihevin perinteitä olematta kuitenkaan mitenkään pastissimainen. Jos vanhat Dio-älppärit ovat alkaneet rahista, kannattaa testata Bad Applesia. Soundeissa olisi vielä parannettavaa, mutta muuten bändin old school -meno toimii moitteettomasti.

facebook.com/Bad-Apples

KITUMA

Kituma on yhden miehen metalliprojekti joka yhdistelee melodista deathia alternativempaan ilmaisuun. Orkesterielementit ovat todella taitavasti ja tyylikkäästi sävellettyjä ja bändin soundi on erittäin hyvä. Yhden minuutin kohdalla, laulun alkaessa, tippuvat kuitenkin odotukset projektia kohtaan. Death metal -örinä kuulostaa enemmän röyhtäilyltä eikä puhdaskaan laulu oikein suju. Pitäisi joko uskaltaa huutaa lauluosuudet selvästi kovempaa tai etsiä joku muu laulamaan. Kaikki muu toimii niin hyvin, että olisi sääli pilata projekti heikolla laulusuorituksella.

facebook.com/kitumaband

GROUPIE HIGH SCHOOL

Oulun Groupie High School soittaa Mötley Crüen tyylistä hard rockia syntikoilla ja modernimmilla soundeilla höystettynä. Kuten bändin epäonnisesta nimestäkin voisi veikata, ovat All The Love To Given sanoitukset aika satunnanvaraiset ja pöljät. Sitä ollaan jostain syystä haluttu vielä lyric videolla alleviivata. Soitto pelaa mallikkaasti ja soundit ovat oikein hyvät, mutta kaikessa muussa bändi tuntuu päästävän itsensä aivan liian helpolla.

facebook.com/groupiehighschool


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.