Demoefekti 6/2018

Eartheria

Tällä kertaa Demoefektissä Eartheria, Hell Riders, Aurea Mentis ja Remembrace.

EARTHERIA

Porin Eartheria soittaa modernia ja teknistä death metalia. Riffien ja sävellysten mutkikkuudessa bändiä voisi verrata Gojiraan ja soundien ja soiton puhtaudessa ja tarkkuudessa Devin Townsendin erinäisiin projekteihin. Eartheria on kuitenkin death metalia joten kyse on mainittuja artisteja raskaammasta materiaalista (Strapping Young Lad poislukien). Soitto on vaikuttavaa ja riffit ovat paikoin erittäin oivaltavia. Toteutuksesta ei jää kaipaamaan mitään, mutta sävellykseen toivoisi jonkinlaisia koukkuja. Escapist kuulostaa todella hyvältä, mutta loputtuaan siitä ei jää paljoa mieleen.

facebook.com/eartheriaband

HELL RIDERS

Hell Ridersin hard rock on kuin suoraviivaistettua 80-luvun Ozzya. Kitarasoundeissa ja -riffeissä on myös Mötley Crüen vaikutteita. Showtime on genretietoinen ja hyvin sävelletty biisi, joka kuulostaa erehdyttävästi kalifornialaiselta kasarilta. Oikeastaan vain modernimmat soundit ja liian simppeli kitarasoolo paljastavat bändin uudeksi. Soitto on erittäin hyvää ja riffeissä on sopivasti voimaa ja tarttuvuutta. Ozzyn hiteille hävitään kuitenkin biisin melodioissa ja kitarasankaruudessa. Erittäin hyvä bändi joka tapauksessa.

facebook.com/hellridersband

AUREA MENTIS

Aurea Mentisin The Path on vaikuttavan tarkasti soitettu ja kliinisen puhtailla soundeilla äänitetty biisi. Sävellyksenä se yhdistelee raskaita Pantera-tyylisiä säkeistöjä ja dreamtheatermaisen melodisia kertosäkeitä. Laulajan ääni on varsinkin melodisemmissa kohdissa erittäin hyvä. Yli viisiminuuttisessa The Pathissa on lopulta muutama tarpeetonkin osio, mutta pääpirteittäin se on silti poikkeuksellisen hyvin sävelletty ja sovitettu kappale. Jälleen kerran kuitenkin biisin sanoitusten taso ei aivan riitä oikeuttamaan lyric videota.

facebook.com/AureaMentis

REMEMBRACE

Jyväskylän Remembrace soittaa epätoivoisen vihaista post hardcorea. Tämä bändi ei selvästi ole onnellinen. Tranquility Pt. 2 muistuttaa hiljaisempien osioiden ja särökitaroiden vuorottelussa Convergen uusinta The Dusk in Us -levyä, mutta Tranquilityn raskaat kohdat eivät ole kovin raskaita eivätkä sen melodisemmat kohdat kovin kauniita. Hardcoreksi Remembrace ei ole kovin hardcore. Lopun itkemisen olisi voinut leikata ylipitkästä biisistä pois. Vaikka soundeissa olisi parannettavaa ja sävellyksessä tiukennettavaa, on Remembrace kuitenkin selvästi tosissaan ja laulajan ääni on todella hyvä.

facebook.com/Remembraceband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.