Demoefekti 6/2019

Riddle Me This

Tällä kertaa Demoefektissä Riddle Me This, Felic, Vagabond Hearts ja Tomi Puukko.

RIDDLE ME THIS

Mikkelin Riddle Me This on lähettänyt muutamaan otteeseen musiikkiaan Demoefektiin ja joka kerralla ollaan otettu harppauksia eteenpäin niin sävellyksen kuin soundienkin puolesta. Circusin pahaenteinen sirkusmusiikki tuo bändin metalcoren ja nu metalin sekoitukseen sopivaa kauhuelementtiä. Kappalerakenteen ja laulusoundiensa puolesta biisin säkeistöt muistuttavat uusinta Coal Chamberia, mutta oikein hyvin onnistunut ja melodinen kertosäe todistaa, että bändi osaa sovittaa monet eri vaikutteensa yhteen luonnollisen kuuloisesti ja omaperäisesti. Itsevarmasti sävelletty ja erinomainen biisi.

facebook.com/riddlemethisband

FELIC

Felic soittaa rockia, joka on yhtä aikaa simppeliä ja monimutkaista. Riffit ja kompit kietoutuvat toisiinsa progehtavan kulmikkaasti. Vaikka sovitusratkaisut ovat yllättäviä ja omaperäisiä, ollaan kulmikkaista paloista kuitenkin koottu aika perinteinen rock-biisi. Teknisyys ei mene kikkailun puolelle, vaan lisää biisin energiaa. Erinomaisen soiton takia homma pysyy kasassa. Gone off the Earth on aika hengästyttävä kappale ja kolmeminuuttisena sävellyksenä todella hyvin hallittu. Vielä kun bändin melodiantaju nousisi samalle tasolle muun osaamisen kanssa, olisi tässä kansainvälisen tason yhtye.

facebook.com/felicofficials

VAGABOND HEARTS

Tampereen Vagabond Hearts ilmoittaa saatekirjeessään olevansa paras uusi rock-bändi Suomesta. Vaikka mainittuun faktaan alkuun suhtautuisikin vähän skeptisesti, voi The Sheepin kuunneltuaan todeta, ettei bändin itseluottamus ole turhaa. Soitto on upeaa; todella puhdasta, mutta silti rokkaavaa. Etenkin kitaratyöskentely on erinomaista. Soolot kuulostavat hyvältä ja lisäävät biisin jännitettä. Laulaja on myös erinomainen. Biisi on osaavasti sävelletty ja toimiva, mutta ilman vahvoja melodioita tai koukkuja käy hyvästä dynamiikastaan huolimatta yli viisiminuuttisena lopulta vähän puuduttavaksi.

facebook.com/VagabondHearts.band

TOMI PUUKKO

Hienosta The Black Box -yhtyeestä tuttu Tomi Puukko on nyt vaihtanut kielen suomeksi ja alkanut tehdä soolomateriaalia sananmukaisesti soolona. Sävellyksestä ja soitosta miksaukseen kaikki on Puukon käsialaa. Miehen blues rock tuo vahvasti mieleen Mark Laneganin ensimmäiset soololevyt. Miksi sua saa aina odottaa? on luontevasti rakentuva, hidas biisi. Sävellys nojaa niin vahvasti amerikkalaiseen musiikkiperinteeseen, että suomenkieliset sanoitukset tuntuvat alkuun vähän oudolta ratkaisulta, mutta toisaalta näin henkilökohtaista musiikkia kannattakin ehkä esittää omalla kielellään. Hyvä biisi.

facebook.com/tomipuukko


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.