Demoefekti 7/2017

Tämän viikon Demoefektissä Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat, Your Clowns, Riddle Me this ja M.

Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat

PRINSSI ROHKEA JA ERÄMAAN ROTAT

Vaasan Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat soittaa jonkinlaista amerikkalaisen alternativen ja suomirockin hybridiä. Se toimii paljon paremmin kuin voisi kuvitella. Bereniken hiukset on melodisesti ja sovituksellisesti erinomainen kappale. Kertosäkeessä on suomirock-klassikon tuntua. Soundit ja soitto ovat ensiluokkaista tasoa. Ainoastaan sanoitukset tuntuvat jotenkin teennäisiltä ja etäännyttäviltä. Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat on kuitenkin tämän äänitteen perusteella loistava bändi ja selkeästi Demoefektin viikon paras.

facebook.com/prinssirohkea

YOUR CLOWNS

Alavuden Your Clowns soittaa amerikkalaistyylistä raskasta alternativemetallia suomalaisen melankolisilla melodioilla. Soitto on erittäin hyvää ja soundit ensiluokkaiset. Sävellyksenä Skybridge to Ruin toimii moitteettomasti ja kertosäkeessä on sopivasti voimaa ja iskua. Suurimmaksi osaksi sovituskin on laadukasta, mutta muutamassa kohdassa vähemmän muistettaville riffeille annetaan liikaa tilaa. Esimerkiksi introa voisi helposti karsia lyhyemmäksi. Muilta osin bändin dynamiikantaju on aivan poikkeuksellisen hyvä.

facebook.com/YourClownsBand

RIDDLE ME THIS

Mikkelin Riddle Me This soittaa As I Lay Dyingin kaltaista karjuttujen säkeistöjen ja puhtaasti laulettujen kertosäkeiden välillä vuorottelevaa metalcorea. Kertosäkeissä ei ole vahvaa melodiaa ja ontuvasti äännetty englanti tekee niistä vähän kömpelön kuuloisia. Vaikka Walk of Shame ei kovin omaperäinen biisi olekaan, on se kuitenkin ammattitaitoisesti soitettu ja tuotettu. Soundit ovat hyvät ja miksauksessa on käytetty hyvin toimivia pieniä kikkoja jotka nostavat biisin jännitettä. Rankemmat lauluosuudet ovat erittäin hyvän kuuloisia.

facebook.com/riddlemethisband

M

Lahden M soittaa esimerkiksi Fever Rayhin verrattavaa synkkää ja tunnelmallista elektroa. Sävellyksen ja lauluäänen perusteella vertaus Fever Rayhin toimii paremmin. Tuotanto sen sijaan on halvan ja nopeasti tehdyn kuuloista. Ei biisikään kuitenkaan lopulta ole tarpeeksi hyvä. Tunnelmaa luodaan hyvin, mutta niin sanoitukset, kappalerakenne kuin melodiatkin ovat vähän liian kevyellä pohjalla. Biisi on varmaankin haluttu saada valmiiksi niin kauan kuin idea on vielä tuore, mutta tällaisenaan se kuitenkin tuntuu vähän keskeneräiseltä.

facebook.com/M-virallinen


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.