Demoefekti 8/2018

V.A. Virtanen

Tällä kertaa Demoefektissä V.A. Virtanen, Siru, Puolimieli ja Riddle Me This.

V.A. VIRTANEN

Tampereen V.A. Virtanen tekee dramaattista folk rockia. Sävellyksenä ja soundeiltaan Länkipohja 1918 on kuin suomenkielistä Leonard Cohenia suomirock-sävyillä. Sekoitus toimii erinomaisen hyvin. Vaikka biisi kertoo sadan vuoden takaisista tapahtumista, tuntuu sanoitus erittäin henkilökohtaiselta ja tärkeältä Virtaselle. Lauluesityksessä on vahvasti tunnetta. Länkipohjan äänimaailma on simppeli ja hiljainen, mutta erittäin dramaattinen ja tyylipuhdas. Ei tästä oikein mitään valittamisen aihetta keksi. Viikon paras.

facebook.com/v.a.virtanen

SIRU

Bion mukaan Siru (Airistola) on vuoden 2014 The Voice of Finland, ja kyllähän laulu onkin vastaavan korkeaa tasoa. Biisinä pianon ympärille hiljalleen rakentuva The Light muistuttaa niin melodioiltaan kuin soundeiltaankin Under the Pinkin aikaista Tori Amosia. Sävellyksessä ja sovituksessa olisi kuitenkin vielä vähän parannettavaa. Liian muusta biisistä poikkeava kertosäe vie tehoa kokonaisuudesta ja hiljaa soitettujen rumpujen tuominen mukaan loppupuolen säkeistöihin ei oikein toimi. Biisissä on kuitenkin paljon hyviä melodioita ja hyvää laulua, joten kaipaa vain vähän hiomista.

facebook.com/Siruofficial

PUOLIMIELI

Ylöjärven Puolimieli soittaa melodista pop punkia. Bändi sekoittaa Alkaline Trion kaltaista modernimpaa ilmaisua ja Juice Leskisen tyylisiä melodioita. Ihan kummankaan mainituista tasolle Puolimieli ei vielä yllä, mutta Helsingissä on niin paljon hyviä hetkiä ja ideoita, että kun kyseessä on vasta bändin debyyttisingle, ollaan varsin hyvällä tiellä. Laulu, soitto ja soundit ovat kaikki täysin ammattimaista tasoa. Vähän vahvemman koukun biisi ehkä kaipaisi, mutta oikein hyvä näinkin.

facebook.com/PuolimieliBand

RIDDLE ME THIS

Mikkelin Riddle Me This esittelee itsensä moderniksi metalliksi ja kauhumetalliksi. Vaikka termit kuvaavatkin bändin musiikkia aavemaisine syntikoineen, napakan iskevine särökitaroineen ja metalore-lauluosuuksineen hyvin, voisi listaan lisätä vähemmän trendikkäämmän nu metalinkin. Säkeistöjen rap metalista kertosäkeiden Downthesunin tai Mushroomheadin kaltaiseen raskaampaan ilmaisuun ja Coal Chamberin tunnelmointiin, on nu metal -elementtejäkin käytetty toimivasti tehokeinoina. Soitto ja tuotanto ovat erittäin hyvää luokkaa ja Nothing’s Enough yhdistää monet eri vaikutteensa luontevasti.

facebook.com/riddlemethisband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.