Demoefekti 9/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Koodinimi Käkikello, Buryfication, Nuori Valtio ja Ikitalvi.
5.3.2023 18:47

KOODINIMI KÄKIKELLO

Bion mukaan Pirkanmaalaisen Koodinimi Käkikellon tuotannosta löytyy niin viisiminuuttinen jousisovitus kuin yksiminuuttinen punk-rallikin. Demolaariin kolahtaneen Äänet ovat hiljenneet jon perusteella ei siis ehkä vielä saa käsitystä bändin koko kuvasta. Sen perusteella bändi vaikuttaisi soittavan Therapy?n kaltaista melodista ja popimpiakin elementtejä käyttävää raskasta alternative metalia. Suomeksi kuitenkin. Hyvin soitettuun kolmiminuuttiseen repäisyyn mahtuu paljon erinomaisia sovitusratkaisuja ja hyviä melodioita. Erittäin vaikuttava esitys ja viikon paras.

facebook.com/koodinimikakikello

BURYFICATION

Tampereen Buryfication luokittelee itsensä blackened deathiksi. Esimerkiksi Belphegoria tai Behemothia muistuttavasta musiikista ei kuitenkaan One with the Voidin perusteella ole kyse. Buryficationin soundi on raaka ja kaoottinen kuin ysärin bläkkiksessä. Laulajan ulosanti varioi traditionaalisen black metalin ja deathin välillä. Soitto on kiitettävän tarkkaa. Kovasta tempostaan ja karusta soundistaan huolimatta kappale ei missään vaiheessa käy sekavaksi tai hallitsemattomaksi. Sävellyksenä One with the Void on hyvä, mutta ei juuri tarjoa tarttumapintaa tai koukkuja. Erittäin kiinnostava bändi.

buryfication.com

NUORI VALTIO

Vantaan Nuori Valtio soittaa vähän vaikeasti lokeroitavaa musiikkia. Elohopeaa -biisi alkaa maalailevana indie rockina, mutta newordermaisen kasarivaikutteisen dance pop -väliosan ja melankolisten suomirock-melodioiden myötä käy ilmi että bändi haluaa tuoda musiikkinsa vaikutteita todella laajalla skaalalla. Sävellyksenä Elohopeaa onnistuu siinä erinomaisesti, mutta sovituksen ja soundien puolesta homma ei pysy ihan yhtä hyvin kasassa. Vähän puun takaa tuleva synth pop -osio sopii biisiin yllättävänkin hyvin, mutta rytmiin kaipaisi enemmän iskua. Hieno bändi joka tapauksessa.

Nuori Valtio -facebook

IKITALVI

Vaiennetun lähtiessä soimaan Ikitalven pahaenteiset riffit ja vastaavan pahaenteinen nasaali laulu tuovat heti mieleen vanhan Black Sabbathin. Introa seuraava huutolaulettu osa kuitenkin vie bändin ilmettä enemmän post hardcoren suuntaan. Biisi tuntuu vähän paloista kootulta, mutta pysyy kuitenkin aika hyvin kasassa. Sovituksessa saadaan laulun ja kitaroiden kontrastilla luotua todella hyvin toimivia ja musiikkityyliin nähden jopa yllättävän kauniita melodioita. Lopulta jää kuitenkin sellainen tunne että Ikitalvi ei ole vielä saanut itseestään täysiä tehoja irti. Lisää koukkuja toivoisi.

ikitalvi.band


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa